Κακοκαιρία: Μεγάλες καταστροφές σε κτηνοτροφική μονάδα στη Θεσσαλονίκη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σοβαρές ζημιές σε κτηνοτροφική μονάδα που βρίσκεται στην περιοχή της Περιστεράς στη Θεσσαλονίκη προκλήθηκαν από την «Μήδεια» η οποία «σαρώνει» μεγάλο μέρος της χώρας και έφερε χιόνια, παγετό αλλά και προβλήματα.

Αποτέλεσμα της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή με πολύ ισχυρούς ανέμους ήταν να ξηλωθεί ολόκληρη στέγη από στάβλο που βρίσκεται εντός της κτηνοτροφικής μονάδας στην Κάτω Περιστερά, να σκοτωθούν μικρά κατσίκια και οι κατασκευή να καταλήξει σε ελιόδεντρα τα οποία καταστράφηκαν, όπως φαίνεται και στις χαρακτηριστικές φωτογραφίες του GRTimes.gr.

Για το περιστατικό ο κτηνοτρόφος, πέρα από την επίσημη αναγγελία που έκανε, ενημέρωσε την αντιπρόεδρο της Κοινότητας Περιστεράς, Βασιλική Κώττη, η οποία επικοινώνησε επίσης με την αρμόδια υπηρεσία του ΕΛΓΑ, προκειμένου να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές και να δοθούν οι ανάλογες αποζημιώσεις για την αποκατάστασή τους. Όπως εξήγησε μιλώντας στο GRTimes.gr, «η κτηνοτροφική μονάδα έχει υποστεί μεγάλη ζημιά καθώς «ξηλώθηκε» όλη η βορινή πλευρά του στάβλου, οι λαμαρίνες αλλά και οι τσιμεντένιοι πάσσαλοι από τον δυνατό αέρα έφτασαν αρκετά μέτρα μακριά», περιγράφει η κα. Κώττη.

Η ζημιά που έχει γίνει στην μονάδα η οποία έχει περίπου 700 παραγωγικά ζώα είναι μεγάλη και ο κτηνοτρόφος αναμένει να γίνει η αυτοψία γρήγορα και φυσικά να αποζημιωθεί για να μπορέσουν να φτιαχτούν ξανά οι εγκαταστάσεις και να δουλέψει. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος πέφτει για δεύτερη φορά «θύμα» της κακοκαιρίας αφού πριν από δύο χρόνια είχε πέσει κεραυνός κοντά στην κτηνοτροφική του μονάδα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να σκοτωθούν αρκετά από τα ζώα του.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.