Ιταλία: 7.351 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στην Ιταλία καταγράφηκαν 7.351 κρούσματα κορονωϊού και 258 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, έγιναν 179.278 διαγνωστικά τεστ, το 4,1% των οποίων ήταν θετικό στον ιό Sars-CoV-2. Χθες, Κυριακή, τα περιστατικά ήταν 11.068, με 221 νεκρούς. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Ιταλίας νοσηλεύονται σήμερα τέσσερις περισσότεροι ασθενείς σε σχέση με χθες Κυριακή, και 66 περισσότεροι στους νοσοκομειακούς θαλάμους.

Στο μεταξύ, η επιτροπή ειδικών που συμβουλεύει την ιταλική κυβέρνηση, τάχθηκε υπέρ της αυστηροποίησης των μέτρων πρόληψης και των διαφόρων περιορισμών, με στόχο να ελεγχθούν αποτελεσματικότερα οι μολύνσεις, λόγω και του όλο και συχνότερου εντοπισμού της βρετανικής μετάλλαξης του ιού, στην Ιταλία.

Ο Ιταλικός Οργανισμός Φαρμάκων, τέλος, δεν ενέκρινε το αίτημα δύο ιταλικών περιφερειών (Βένετο και Πεδεμόντιο) να μπορέσουν να προχωρήσουν αυτόνομα, στην αγορά εμβολίων κατά της Covid -19 και κατέστησε σαφές ότι τις προμήθειες πρέπει να συνεχίσει να εγγυάται – σε κεντρικό επίπεδο – η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.