Γιώργος Θεοφάνους: «Θα ακουστούν πολύ χειρότερα πράγματα αν ανοίξουν οι υποθέσεις παρενοχλήσεων στο τραγούδι»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για τις καταγγελίες κακοποιήσεων και παρενοχλήσεων στον χώρο του θεάματος μίλησε ο Γιώργος Θεοφάνους, σημειώνοντας πως αν ανοίξει αυτή η υπόθεση για το τραγούδι, θα ακουστούν πολύ χειρότερα πράγματα.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Δευτέρας, ο Γιώργος Θεοφάνους βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωινό», αναφέροντας επί του θέματος: «Αν ανοίξει η υπόθεση ”τραγούδι” θα ακουστούν πολύ χειρότερα πράγματα. Ξέρω, δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Σαφέστατα, ξέρω για ανθρώπους που μπορεί να ζουν ή να μη ζουν. Οι μαγαζάτορες, οι μαέστροι, οι τραγουδιστές μεταξύ τους, η μεγάλη φίρμα με τη μικρή φίρμα, ποια η διαφορά με τους ηθοποιούς; Στη δουλειά τη δικιά σας; Στα κανάλια μέσα;».

Θεοφάνους: «Ημασταν συνεργάτες, αλλά δεν γνώριζα την ιστορία της Λυδίας Σέρβου»
Παράλληλα, ο Γιώργος Θεοφάνους αναφέρθηκε στην καταγγελία της Λυδίας Σέρβου, η οποία αποκάλυψε ότι γνωστός μουσικοσυνθέτης την παρενόχλησε σεξουαλικά στην ηλικία των 15 ετών.
«Η Λυδία ήταν διευθύντρια στο μουσικό εργαστήρι που είχα. Δεν τη γνώριζα την ιστορία. Η Λυδία είναι ένας εξαιρετικά μορφωμένος και σωστός άνθρωπος. Είχε ανάγκη να το πει. Το έκανε. Δεν σου κρύβω ότι κι εμένα με προβληματίζει αυτό που γίνεται με την τηλεόραση. Πρέπει να στήνουμε τηλεδικαστήρια; Από την άλλη, η τηλεόραση είναι ένα πάρα πολύ δυνατό μέσο. Θέλει βήμα ο άλλος».

Θεοφάνους: «Εχουν φτάσει στα αυτιά μου πολλές ιστορίες κακοποιήσεων παιδιών από δικαστές, γυμναστές, καθηγητές»
Στη συνέχεια, ο Γιώργος Θεοφάνους εξήγησε γιατί έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα παρενόχλησης παιδιών και ότι στο παρελθόν έχει προσπαθήσει να φέρει νόμους που στην Κύπρο έχουν ήδη ψηφιστεί. «Δυστυχώς, κάποιοι από τους βουλευτές δεν έκαναν τίποτα γι’ αυτό. Πολλές φορές έχουμε βρεθεί μπροστά σε πόρτες θυτών που ήταν δικαστές, γυμναστές, καθηγητές. Έχω περίπτωση παιδιού στην Κύπρο που το έφερνε η μαμά του και δεν μιλούσε, ήταν έξι χρόνων. Το κακοποιούσε ο πατέρας του, δικαστής. Έχουν φτάσει στα αυτιά μου πολλές ιστορίες, αλλά δεν μπορώ να βγω να κατονομάσω. Αν αποφασίσει κάποιος να το κάνει, θα πάω ως μάρτυρας. Έχω δει πολλά πράγματα όλα αυτά τα χρόνια. Ενα στα 5 παιδιά είναι κακοποιημένο, στην Ελλάδα -δεν μιλάμε για τη Ζιμπάμπουε». Τέλος, παρότρυνε όποιο παιδί θέλει να μιλήσει, να το κάνει ανώνυμα στη γραμμή 116111 και να αναλάβουν οι Αρχές.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.