Γεννηματά: Να δοθεί άμεση προτεραιότητα εμβολιασμού στις ευπαθείς ομάδες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την άμεση προτεραιότητα εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων ζήτησε η Φώφη Γεννήματα. 

Μιλώντας στο Mega, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι το κόμμα της σεβάστηκε απολύτως το ότι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του εμβολιασμού πρέπει να καθοριστεί από την αρμόδια επιτροπή και ειδικούς επιστήμονες, πρόσθεσε, όμως, ότι παρατηρώντας πως εξελίσσονται τα πράγματα, τίθενται δύο ζητήματα.

«Το πρώτο αφορά το θέμα του εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων. Έχουμε ήδη από αρχές Φεβρουαρίου έχουμε καταθέσει σχετική ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό για το θέμα αυτό. Μέχρι και σήμερα, παρά τις χθεσινές ανακοινώσεις δεν υπάρχει σαφής εικόνα πότε ξεκινά η διαδικασία εμβολιασμού και ποιες κατηγορίες ασθενειών περιλαμβάνει. […] Το δεύτερο θέμα για τους εμβολιασμούς είναι η πλήρης επιβεβαίωση ότι τα στοιχεία που ανακοινώνονται είναι με εξασφάλιση και των δύο δόσεων και όχι μόνο της πρώτης και βλέπουμε. Υπενθυμίζω ότι με βάση τη ενημέρωση από την κυβέρνηση – και είχαμε συμφωνήσει στη Βουλή – η χώρα μας δεν θα ακολουθούσε το παράδειγμα άλλων χωρών που επέλεξαν να αξιοποιήσουν, ως πρώτη δόση όλα τα εμβόλια που έχουν στα χέρια τους, χωρίς να είναι σίγουροι ότι έχουν εξασφαλίσει τη δεύτερη δόση όσων εμβολιάζουν. Ρωτάω λοιπόν αν ισχύει ή έχει αλλάξει αυτός ο σχεδιασμός γιατί φαίνεται ότι τον έχουν εγκαταλείψει».
Γεννηματά για κακοκαιρία: Αποδείχθηκε ότι δεν είχαν σχέδιο

Σε ό,τι αφορά την κακοκαιρία, η κ. Γεννήματα υποστήριξε ότι αποδείχτηκε ότι η κυβέρνηση δεν είχε σχέδιο ούτε πως θα κρατήσει ανοιχτή την Εθνική οδό ούτε πως να την κλείσει χωρίς να ταλαιπωρήσει τον κόσμο.

«Η κριτική που κάναμε, εμείς πρώτοι, για το κλείσιμο της Εθνικής Οδού, δεν αφορά προφανώς τη σημερινή εικόνα αλλά την χθεσινή που ήταν εντελώς διαφορετική. Χθες νωρίς το πρωί υπήρξε προφανής αστοχία στο σχεδιασμό. Μέχρι και αργά το προηγούμενο βράδυ μας διαβεβαίωναν ότι είναι πανέτοιμοι να κρατήσουν ανοιχτές τις κεντρικές αρτηρίες και ενώ ο κόσμος ξεκίνησε να πάει στις δουλειές του, ξαφνικά ο αρμόδιος Υπουργός, από μόνος του όπως είπε, αποφάσισε να κλείσει την Εθνική οδό. Και επειδή δεν είχαν τη κατάλληλη προετοιμασία ούτε για αυτό, δεν ενημέρωσαν έγκαιρα με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν χιλιάδες οδηγοί που εγκλωβίστηκαν στους παράλληλους δρόμους της Εθνικής. Από την στιγμή που διαπίστωσαν ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις τους, δεν είχαν διασφαλίσει ότι ο κρατικός μηχανισμός σε συνεργασία με τους ιδιώτες που διαχειρίζονται και έχουν και αυτοί ευθύνη για αυτά τα οδικά τμήματα, να τα κρατήσουν ανοιχτά, θα έπρεπε εγκαίρως να υπάρξει ενημέρωση για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του κόσμου. Τελικά δεν είχαν σχέδιο ούτε πως θα κρατήσουν ανοιχτή την Εθνική οδό και αποδείχτηκε ότι δεν είχαν ούτε είναι σχέδιο πως θα την να την κλείσουν και να διοχετεύσουν τα αυτοκίνητα από αλλού», σημείωσε, μεταξύ άλλων, η κ. Γεννήματα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.