Αυτά είναι τα καλύτερα σενάρια του 2020 σύμφωνα με το Σωματείο Writers Guild of America

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανακοινώθηκαν όπως είδαμε πριν από δύο ημέρες και οι υποψηφιότητες – nominations του Σωματείου των Αμερικανών Σεναριογράφων – Writers Guild of America και είναι πολύ πιθανόν τους υποψήφιους του Σωματείου να τους δούμε και στις πεντάδες των Όσκαρ.

Όπως γράφει το flix.gr, με κάποιες από τις πιο δυνατές και λεγόμενες «Οσκαρικές» ταινίες της χρονιάς όπως το «Mank» του Ντέιβιντ Φίντσερ ή το «Nomadland» της Κλόι Ζάο να μην πληρούν τα κριτήρια για να είναι επιλέξιμα για τα βραβεία της Ένωσης των Σεναριογράφων, οι υποψηφιότητες στις φετινές κατηγορίες έδωσαν το προβάδισμα σε άλλες ταινίες που αυξάνουν πλέον τις πιθανότητές τους να βρεθούν υποψήφιες στις ανάλογες κατηγορίες (πρωτότυπου και διασκευασμένου σεναρίου) στα Όσκαρ.

Από αυτές που πληρούσαν τις προυποθέσεις αλλά που δεν βρέθηκαν στις αντίστοιχες πεντάδες, ίσως τα «Never Rarely Sometimes Always», «First Cow» και «I’m Thinking of Ending Things», να αποτελούν μερικές από τις πιο ηχηρές απουσίες.

Σε κάθε περίπτωση, αυτές είναι οι υποψηφιότητες του Writers Guild of America με το «Promising Young Woman» της Emerald Fennell και πρωταγωνίστρια την Κάρει Μάλιγκαν να φιγουράρει ως φαβορί στην κατηγορία του καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου.

Οι υποψηφιότητες έχουν ως εξής:

Πρωτότυπο Σενάριο

«Judas and the Black Messiah»

«Palm Springs»

«Promising Young Woman»

«Sound of Metal»

«The Trial of the Chicago 7» του Άαρον Σόρκιν που επίσης πάει με φόρα για να είναι υποψήφιο στα Όσκαρ.

Διασκευασμένο Σενάριο

«Borat Subsequent Moviefilm»

«Ma Rainey’s Black Bottom»

«News of the World»

«One Night in Miami»

«The White Tiger».

Σενάριο για ντοκιμαντέρ

«All In: The Fight for Democracy»

«The Dissident»

«Herb Alpert Is…»

«Red Penguins»

«Totally Under Control».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.