Υπουργείο Υγείας-Παπαευαγγέλου: Τα βλέμματα όλων μετακινήθηκαν από τη βόρεια Ελλάδα στην Αττική

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό με τον Νίκο Χαρδαλιά, τον Γκίκα Μαγιορκίνη και τη Βάνα Παπαευαγγέλου.

Στη σημερινή ενημέρωση συμμετείχε και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Στην ενημέρωση  και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Η επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών στην Αττική οδήγησε στον χαρακτηρισμό της Περιφερειακής Ενότητας ως «κόκκινη» και για τον λόγο αυτό από τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, επαναλειτουργούν -με φυσική παρουσία- μόνο τα γυμνάσια και όχι τα λύκεια, σύμφωνα με τη Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Τα βλέμματα όλων μετακινήθηκαν από τη βόρεια Ελλάδα στην Αττική. Είδαμε σαφή άνοδο των κρουσμάτων σε όλες τις περιοχές της Αττικής, στις περισσότερες γειτονιές της Αθήνας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Παπαευαγγέλου.

Όπως ανέφερε η καθηγήτρια, εκτιμάται ότι υπάρχουν 2.800 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στο Λεκανοπέδιο, ενώ στο 43% ανέρχεται η πληρότητα απλών κλινών κορωνοϊού στην Αττική και στο 61% η πληρότητας στις ΜΕΘ-COVID.

«Εισηγηθήκαμε το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων σε όλη τη χώρα. Στις κόκκινες περιοχές, όπως είναι η Αττική, εισηγηθήκαμε το άνοιγμα μόνο των γυμνασίων» είπε τονίζοντας πως οι μαθητές λυκείου θα πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν τα μαθήματά τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων είναι να παραμείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα σε όλες τις «κόκκινες» περιοχές και να λειτουργούν μόνο με τη μέθοδο του click away, ενώ τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και χαρτοβιβλιοπωλεία θα λειτουργούν με τη μέθοδο του click inside.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.