Βίντεο: Η μυθική Νέδερλαντ του Μάικλ Τζάκσον

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Νέδερλαντ είχε τα πάντα που μπορούν να ενθουσιάζουν ένα παιδί: τρένα φαντασίας, ζωολογικό κήπο, ρόλερ κόστερ. Μετά τον θάνατο του Μάικλ Τζάκσον το 2009 από το ράντσο αφαιρέθηκε κάθε ίχνος του κι ονομάστηκε Ράντο του Sycamore Valley, όπως ήταν το αρχικό του όνομα, ενώ τέθηκε προς πώληση το 2015 έναντι 100 εκατομμυρίων δολαρίων (81,3 εκατομμύρια ευρώ).

Από τότε το ακίνητο άλλες φορές ήταν προς πώληση και άλλες πάλι όχι. Πριν από ένα χρόνο η τιμή του είχε πέσει στα 25, 2 εκατ. ευρώ (31 εκατομμύρια δολάρια). Ο Μάικλ Τζάκοσν είχε πληρώσει για την αγορά της «Νέβερλαντ» το 1988, 15,8 εκατ. ευρώ (19.5 εκατομμύρια δολάρια) και είχε δώσει το όνομα από την ιστορία του Πήτερ Παν. Σύμφωνα με τον σκωτσέζο συγγραφέα και δημιουργό του ήρωα, Τζέι Εμ Μπάρι, πρόκειται για ένα φανταστικό νησί όπου τα παιδιά δεν μεγαλώνουν ποτέ.

Ράντσο Νέδερλαντ

Νέος ιδιοκτήτης της Νέδερλαντ ήταν δισεκατομμυριούχος επενδυτής. Ο Ρον Μπέρκλ, φίλος του βασιλιά της ποπ, αγόρασε το ράντσο που εδρεύει στην κοινότητα Λος Όλιβος στην κομητεία της Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια.

Η έκταση της Νέβερλαντ υπολογίζεται στα 11000 στρέμματα.

Ράντσο Νέδερλαντ
Από το 1990 η Νέβερλαντ μπήκε στο μάτι των αρχών σε συνεχείς έρευνες μετά από κατηγορίες εναντίον του Μάικλ Τζάκσον για σεξουαλικές επιθέσεις σε μικρά παιδιά.

Το 2005 ο ίδιος οδηγήθηκε στο δικαστήριο όπου απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για κακοποίηση νεαρού αγοριού ηλικίας 13 ετών.

Έκτοτε και μέχρι τον θάντο του το 2009 ο Μάικλ Τζάκσον δεν επέστρεψε ποτέ ξανά στην Νέβερλαντ.

Πέθανε από καρδιακή προσβολή στο Λος Άντζελες μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Ράντσο Νέδερλαντ

Περιηγηθείτε μέσα από ένα βίντεο στην θρυλική Νέδερλαντ (YouTube Credit: Sean Evans, @evvo1991 backtothemovies.com/).

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.