Σε θετικό κλίμα ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη Φον Ντερ Λάιεν, Μπορέλ, Ερντογάν

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε θετικό κλίμα ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη που είχε το απόγευμα του Σαββάτου η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ.

Η Πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε ότι “είχαμε μια θετική ανταλλαγή με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν” και σημείωσε ότι οι δύο πλευρές “αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση σε σχέση με την πανδημία του COVID19, την οικονομική ανάκαμψη και την εφαρμογή του πλαισίου των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου του 2020”.

Πληροφορίες ανέφεραν οτι η τηλεδιάσκεψη έρχεται σε συνέχεια των ανοικτών διαύλων των Βρυξελλών με την Άγκυρα και ενόψει της προετοιμασίας της σχετικής έκθεσης που αναμένεται να εκπονήσουν από κοινού Κομισιόν και Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης με βάση την πολιτική εντολή της Συνόδου και με αντικείμενο τις ευρωτουρκικές σχέσεις υπό το πρίσμα της επιδίωξης αποκλιμάκωσης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Έτερη πηγή δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης εξήγησε ότι βλέπει ως θετικά τα βήματα που λαμβάνονται σε σχέση με τον επικείμενο διμερή διάλογο με την Ελλάδα και τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό υπό τα ΗΕ. Δεν συμφωνήθηκε ή ανακοινώθηκε κανένα ταξίδι.

 

 

πηγη real.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.