Συγκέντρωση και πορεία φοιτητών στη Θεσσαλονίκη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας έκαναν στη Θεσσαλονίκη φοιτητές που εκπροσωπούν στους Φοιτητικούς Συλλόγους του ΑΠΘ το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και αντιτίθενται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και μέλη εργατικών σωματείων της πόλης, όπως και εκπαιδευτικών συλλόγων, καθώς και φοιτητές από το σχήμα των ΕΑΑΚ, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για τις συλλήψεις τριών φοιτητών του ΑΠΘ, που έγιναν νωρίτερα το μεσημέρι σε αντίστοιχη συγκέντρωση.

Οι φοιτητές του ΜΑΣ στηρίζουν τους συναδέλφους τους και ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 17.30 στην Πλατεία Δικαστηρίων (άγαλμα Βενιζέλου) και αφού ανέγνωσαν κείμενα με τα αιτήματα τους μέσω των οδών Εγνατίας και Βενιζέλου κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, όπου αφού φώναξαν συνθήματα μετά από λίγη ώρα αποχώρησαν.

Οι φοιτητές ζητούν “να ανοίξουν οι σχολές” και αντιτίθενται στην δημιουργία ομάδας πανεπιστημιακής προστασίας, στην πρόβλεψη ελέγχου εισόδου στα πανεπιστημιακά κτίρια, στις διατάξεις που αφορούν πειθαρχικές ρυθμίσεις, στη θέσπιση ορίου φοίτησης, στη αλλαγή του τρόπου εισαγωγής και στην αναγνώριση των τίτλων των Ιδιωτικών κολεγίων.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.