Στο Καλλιμανοπούλειο…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε από τη διασπορά του κορωνοϊού σε ίδρυμα των Καλαβρύτων, η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου βρέθηκε στο σημείο και όπως έγραψε στο fb:

Επισκεφθήκαμε το Καλλιμανοπούλειο ίδρυμα στα Καλάβρυτα όπου διαπιστώθηκε συρροή κρουσμάτων. Μετά από ενημέρωση που είχαμε από τον διευθυντή του ιδρύματος κ Παπαχριστόπουλο, η κεντρική δομή του ιδρύματος ευτυχώς δεν έχει παρουσιάσει κρούσματα. Ένα μέρος όμως της δεύτερης δομής έχει συρροή κρουσμάτων.

Ο διευθυντής του ιδρύματος καταβάλλει κάθε δυνατή μέχρι και αδύνατη προσπάθεια να αντιμετωπίσει μια κατάσταση κρίσιμη τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους τροφίμους του ιδρύματος.

Το δημαρχείο και το νοσοκομείο Καλαβρύτων είναι σε στενή συνεργασία με το διευθυντή και το ίδρυμα, το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι η άμεση δραστηριοποίηση της πολιτικής προστασίας. Από τη στιγμή που τα κρούσματα αφορούν και εργαζόμενους στο ίδρυμα, η πολιτική προστασία πρέπει να δώσει λύση στο διευθυντή για την αντιμετώπιση των αναγκών των τροφίμων οι οποίοι έχουν αυξημένες ανάγκες. Δεν μπορεί η πολιτική προστασία να διαπιστώνει απλώς το πρόβλημα σε τέτοιου είδους δομές και να μην ασχολείται σε συνεργασία με το διευθυντή με το μείζον πρόβλημα της πληρότητας του ιδρύματος από άποψη εργαζομένων.

Ζητάμε λοιπόν από την πολιτική προστασία να μην μείνει στη διαπίστωση των κρουσμάτων αλλά να συνεργαστεί με το διευθυντή να βρουν λύση στην κάλυψη του ιδρύματος από εργαζόμενους.

Ας σημειωθεί ότι οι στενές επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων πρέπει να μπουν σε καραντίνα και αυτό είναι θέμα της πολιτικής προστασίας και όχι του ιδρύματος.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.