Πάτρα: Εμπορικό πάρκο θα γίνει η πρώην ΑΒΕΞ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αλλάζουν τα δεδομένα στην Πάτρα με την απόκτηση δύο ακινήτων – φιλέτων, η μορφή της αξιοποίησης των οποίων αναμένεται να οριστικοποιηθεί εντός των προσεχών μηνών, από την Ten Brinke Greece, θυγατρική του ολλανδικού ομίλου Ten Brinke. Το πρώτο ακίνητο – φιλέτο που απέκτησε είναι αυτό που στέγαζε την πρώην ΑΒΕΞ, στην περιοχή της Ακτής Δυμαίων, απέναντι από το νέο λιμάνι της πόλης. Το ακίνητο 21,5 στρεμμάτων, της πτωχευμένης πλέον βιομηχανίας ξύλου, ΑΒΕΞ, αποκτήθηκε από τη θυγατρική της Ten Brinke, Polikenco, έναντι 3,3, εκ. ευρώ. Υπήρξαν διάφορες σκέψεις για την αξιοποίησή του, όπως η περίπτωση κατασκευής ξενοδοχείου, η οποία όμως εγκαταλείφθηκε τελικά, προς όφελος της δημιουργίας ενός εμπορικού πόλου.

Έτσι, προκρίθηκε η δημιουργία ενός εμπορικού πάρκου. Στο ίδιο, δηλαδή, πλαίσιο που η Ten Brinke έχει κινηθεί και στην Αθήνα, με τη δημιουργία του Piraeus Retail Park. Τα πλεονεκτήματα ενός εμπορικού πάρκου σε σχέση με ένα εμπορικό κέντρο είναι σημαντικά. Κι αυτό διότι ένα εμπορικό πάρκο είναι μια πιο ανοιχτή δομή που προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία και ασφάλεια.

Παράλληλα, επιτρέπει την καλύτερη εμπορική διαχείριση του ακινήτου. Άλλωστε, όλο και περισσότερες αλυσίδες προτιμούν την εγκατάσταση σε ένα εμπορικό πάρκο από ένα κλειστό εμπορικό κέντρο. Η αυτονομία αποτελεί μεγάλο κίνητρο καθώς σε περίπτωση που κλείσει το εμπορικό κέντρο (όπως στην περίπτωση πανδημίας) τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά αν δεν υπάρχουν άλλοι περιορισμοί. Τα σχέδια της Ten Brinke για το εμπορικό πάρκο της Πάτρας θα οριστικοποιηθούν εντός του χρόνου, ωστόσο έχει ήδη κλείσει το πρώτο μεγάλο deal με τον όμιλο Φουρλή. Συγκεκριμένα, ο όμιλος απέκτησε το 50% της Polikenco και σχεδιάζει να λειτουργήσει στο ακίνητο της Ακτής Δυμαίων το πρώτο «μικρό IKEA πόλης» στην Ελλάδα, ένα νέο concept που αναπτύσσει ο όμιλος.

 

Πηγή εφημερίδα Νεολόγος

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.