Πάτρα: Αυστηρά μέτρα από σήμερα το πρωί – Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6μμ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε αυστηρό lockdown η  Πάτρα και συγκεκριμένα όλες οι περιοχές που ανήκουν στο Δήμο Πατρέων ( δεν συμπεριλαμβάνονται οι υπόλοιπες περιοχές της Αχαϊας), καθώς πλέον χαρακτηρίζεται «κόκκινη», με αποτέλεσμα από τις 6 το πρωϊ του Σαββάτου να ξεκινά η εφαρμογή έκτακτων περιοριστικών μέτρων. 

Ηδη κλιμάκια της Αστυνομίας στην Πάτρα έχουν λάβει εντολές για να προχωρούν σε αυστηρότατους ελέγχους της κυκλοφορίας πεζών και οδηγών, όχι μόνο κατά τις ώρες της απαγόρευσης κυκλοφορίας , αλλά και καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Να σημειωθεί πως τα περιοριστικά μέτρα θα διατηρηθούν για μία εβδομάδα σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής και τις 9 ακόμη περιοχές που «κοκκίνισαν» (και συγκεκριμένα έως τη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου), καθώς το lockdown όχι μόνο θα συνεχιστεί αλλά θα εντατικοποιηθεί μετά την εισήγηση των ειδικών και την απόφαση της κυβέρνησης.

Ετσι από το πρωί του Σαββάτου τα καταστήματα τόσο στην Αττική όσο και στις υπόλοιπες κόκκινες περιοχές θα λειτουργούν με click away και με click in shop (για ένδυση, υπόδηση και κοσμήματα. Παράλληλα, τα σχολεία και συγκεκριμένα τα Λύκεια θα μείνουν κλειστά για μία εβδομάδα ακόμη (έως τις 8 Φεβρουαρίου) και τα μαθήματα θα γίνονται με τηλεκπαίδευση, ενώ τα Γυμνάσια θα παραμείνουν ανοιχτά.

Η μοναδική διαφοροποίηση στα μέτρα που αποφασίστηκαν για την Αττική συγκριτικά με τις υπόλοιπες κόκκινες περιοχές είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας, με το ωράριο στην Αττική να ισχύει από τις 21:00 έως τις 05:00 (λόγω αυξημένου πληθυσμού και του δικτύου μαζικών μεταφορών) και στις υπόλοιπες κόκκινες περιοχές η απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει από τις 18:00 έως τις 21:00. 

Τα μέτρα στις κόκκινες περιοχές

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στις περιοχές αυτές ισχύει από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, πλην της Αττικής που λόγω μητροπολιτικότητας, αυξημένου πληθυσμού και του δικτύου μαζικών μεταφορών, η απαγόρευση ισχύει από τις 21:00 έως τις 5 το πρωί.

Λειτουργούν δια ζώσης μόνο τα Γυμνάσια (τα Λύκεια λειτουργούν με τηλεκπαίδευση)

Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.

Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο click away και ειδικά τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία λειτουργούν με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού (click in a shop).

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.