Πάτρα: 11 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης κορωνοϊού στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να »απειλεί» την Πάτρα.  Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν 11 κρούσματα της Βρετανικής μετάλλαξης του ιού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, πρόκειται για το νέο στέλεχος VOC 202012/01 (Lineage Β.1.1.7/UK lineage) το οποίο εκτός από την Πάτρα ανιχνεύθηκαν επίσης 80 δείγματα από την Αττική (50 από συρροή σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, 21 από την κοινότητα και 9 από νοσοκομεία).

Τα έντεκα κρούσματα μεταλλαγμένου κορωνοϊούπου  εντοπίστηκαν στην Πάτρα, όλα είναι νοσοκομειακά και αφορούν στο Νοσοκομείου του Αγίου Ανδρέα. Σε δήλωσή του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ηλίας Θεοδωρόπουλος αναφέρει: «Από την πρώτη στιγμή που εντοπίστηκαν τα θετικά κρούσματα στην Α’ Παθολογική μας έκανε εντύπωση η υπερβολικά γρήγορη μεταδοτικότητα του ιού. Άμεσα προχωρήσαμε, παράλληλα με την λήψη μέτρων για τον έλεγχο και περιορισμό της διασποράς, σε έλεγχο για μεταλλάξεις στέλνοντας τα δείγματα για γονοτύπηση σε εξειδικευμένο εργαστήριο στην Αθήνα, όπου και φάνηκε ότι πρόκειται για την βρετανική μετάλλαξη του ιού. Το νοσοκομείο μας βρίσκεται σε καθημερινή συνεργασία με την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση. Αυστηροποιούμε τα ήδη εφαρμοζόμενα μέτρα και τονίζουμε την αναγκαιότητα εμβολιασμού του υγειονομικού προσωπικού».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.