Μπλέξαμε…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Αχαΐας Ανδρέας Σοφιανόπουλος, είναι εμφανώς προβληματισμένος εκ του γεγονότος ότι τα φαρμακεία θα λειτουργήσουν ως κέντρα κλεισίματος ραντεβού εμβολιασμού για τον κορωνοϊό… Ιδού τι ανήρτησε στο fb:

ΜΠΛΕΞΑΜΕ

Δυστυχώς συνάδελφοι, με την απίθανη αυτή ιδέα του προεδρείου του ΠΦΣ να λειτουργήσουμε ως κέντρα κλεισίματος ραντεβού εμβολιασμού έχουμε μπλέξει πολύ άσχημα και ειλικρινά πλέον δε γνωρίζω ούτε πως θα απεμπλακούμε χωρίς συνέπειες, ούτε πως μπορούμε να καλυτερεύσουμε τα πράγματα.. αναρωτιέμαι μόνο, από αυτή την πολύμηνη φασαρία, ποιο ακριβώς το κέρδος μας.

1) ήδη ξεκινήσαμε άσχημα.. ως εκλέκτορας και πρόεδρος ΦΣ έλαβα μήνυμα στο κινητό μου πως οι οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας θα αναρτηθούν μόνο στη σελίδα του ΙΔΕΕΑΦ, σελίδα στην οποία δεν είναι όλοι οι φαρμακοποιοί συμμετέχοντες (εγώ προσωπικά δεν είμαι…), ενώ προς έκπληξή μου οι οδηγίες βρέθηκαν αναρτημένες και σε ιστολόγιο μέλους του ΔΣ του ΦΣ Αττικής, φιλικά προσκείμενου προς τον πρόεδρο του ΠΦΣ. Ήδη έγινε το πρώτο “φάουλ” μιας και η επίσημη ιστοσελίδα του ΠΦΣ και τα mail των προέδρων θεωρούνται άχρηστα.

2) Η όλη διαδικασία εγγραφής θα κρατήσει μήνες, πράγμα που σημαίνει πιθανότητα παρέλασης από τα φαρμακεία μας μεγάλου πλήθους γνωστών και αγνώστων με υποχρέωση να τους εγγράφουμε και με μη δυνατότητα άρνησης αφενός λόγω του επικοινωνιακού καταιγισμού από τα ΜΜΕ, αφετέρου λόγω της υποτιθέμενης αμοιβής του 1 ευρώ.

3) Διαβάζοντας τη διαδικασία αντιλαμβάνεται εύκολα κάποιος πως απαιτείται οπωσδήποτε η συνεχής φυσική παρουσία του ατόμου για το οποίο θα κλειστεί το ραντεβού μιας και ζητούνται στοιχεία όπως ΑΦΜ, ΤΚ, επικαιροποίηση στοιχείων, συναίνεση σε ώρα-μέρα-τόπο. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό απαιτεί ένας υπολογιστής του φαρμακείου να είναι εγκλωβισμένος μαζί με έναν άνθρωπο στη διαδικασία αυτή. Δε θέλω να σκέπτομαι τι θα συμβεί στους συναδέλφους με έναν υπολογιστή και κανέναν υπάλληλο.

4) Εν μέσω COVID αυξάνονται οι πιθανότητες συγχρωτισμού-συνωστισμού εντός μικρού χώρου των φαρμακείων, μιας και μαζί με αυτόν που αναμένει για την εγγραφή του, θα εισέρχονται και άνθρωποι για εξυπηρέτηση. Εδώ θα επαναλάβω πως η διαδικασία αυτή θα είναι πολύμηνη!

5) Πέρα από όλες τις προαναφερθείσες δυσκολίες θα πρέπει να συνυπολογίσουμε το χρόνο αλλά και το ψυχολογικό κόστος στις περιπτώσεις που το σύστημα κολλήσει, πέσει ή δεν ανοίξει, ιδιαίτερα αν κάτι από τα παραπάνω συμβεί στη μέση της διαδικασίας και ενώ αναμένει ο επόμενος για εγγραφή.

6) Με την υπάρχουσα δυνατότητα αλλαγής ραντεβού αλλά και το γεγονός ότι – αρχικά τουλάχιστον – απευθυνόμαστε σε υπερήλικές, υπάρχει η ατυχής πιθανότητα να επαναληφθούν τα ιδία άνω της μια φοράς – με τον ίδιο άνθρωπο.

7) Με δεδομένη τη νοοτροπία των ασφαλισμένων είναι προφανές ότι επωμιζόμαστε ευθύνη και λογοδοσία για ότι στραβώσει κατά την πραγματοποίηση του ραντεβού.

8) Με δεδομένο πως για το ραντεβού απαιτείται κινητό και email ασφαλισμένου θα δημιουργηθούν άλυτα προβλήματα με υπέργηρους, μοναχικά διαβιούντες.

9) Για όσους συναδέλφους δεν θέλουν να λάβουν την αμοιβή του 1 ευρώ προφανώς στην πλατφόρμα δίνεται η δυνατότητα και άλλου δρόμου κλεισίματος ραντεβού, το ίδιο όμως επίπονη, διαδικασία που έχει συστήσει το Δ.Σ μας

10) Κι αν ακόμη επιθυμήσουμε να παρακάμψουμε τη διαδικασία μέσω της εγγραφής στην άυλη συνταγογράφηση, θα έχουμε μεν το ίδιο θέμα με την επικαιροποίηση στοιχείων, αλλά η διαδικασία μάλλον θα είναι ταχύτερη και δεν θα έχουμε την ευθύνη του ραντεβού μιας και εκεί το Κράτος το ίδιο αναλαμβάνει τη ευθύνη με το μήνυμα που θα στείλει. Οποιεσδήποτε ενστάσεις για χρήση προσωπικών δεδομένων λόγω ανάγκης κωδικών TAXIS προκειμένου να εγγραφούν στην άυλη, παρακάμπτονται από το γεγονός ότι και για τη διαδικασία εγγραφής στην πλατφόρμα απαιτούνται επίσης προσωπικά δεδομένα όπως το ΑΦΜ.

Συνάδελφοι, ως πρόεδρος του ΔΣ του ΦΣ Αχαΐας και μέλος του ΔΣ του ΠΦΣ εκφράζω την αγανάκτησή μου για την απόφαση συμμετοχής μας σε αυτή την απαράδεκτη διαδικασία, την οποία γνωρίζετε πως καταψήφισα. Ταυτόχρονα εκφράζω την απελπισία μου μπροστά στην αδυναμία να φανώ χρήσιμος μιας και το θέμα έχει λάβει τέτοιες προεκτάσεις που πραγματικά δεν υφίσταται άλλη εναλλακτική.

Αυτοπαγιδευθήκαμε από την εγκληματική διάθεση του προεδρείου του ΠΦΣ να μας χρησιμοποιήσει ως γραμματειακό αντάλλαγμα με την εξευτελιστική αμοιβή του 1 ευρώ, αλλοιώνοντας παντελώς το όποιο επιστημονικό ρόλο έχουμε, αλλά και για να τα λέμε όλα και τον όποιο εμπορικό… Εκτός από το να ευχηθώ σε όλους καλή δύναμη και υπομονή – και με την ευχή όλα να πάνε το δυνατότερο καλά, ο καθένας από μας θα επιλέξει το δρόμο συμμετοχής ή μη συμμετοχής που του ταιριάζει καλύτερα.

Ανδρέας Σοφιανόπουλος, Πρόεδρος Φ.Σ.Αχ

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.