Μπάχαλο… με την απλή αναλογική…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για αρκετά θέματα μίλησε με τον κ. Πέτσα, η βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Χριστίνα Αλεξοπούλου, αλλά το πλέον σημαντικό ήταν ότι παραδέχτηκαν αμφότεροι, ότι η απλή αναλογική στην τοπική Αυτοδιοίκηση επέφερε ένα άνευ προηγουμένου μπάχαλο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται… Κι όπως έγραψε η ίδια στο fb:

Συναντήθηκα το μεσημέρι στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αρμόδιο για Θέματα Αυτοδιοίκησης κ. Στέλλιο Πέτσα.
Αφού του ευχήθηκα καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, είχαμε μια ημίωρη συζήτηση κατά την οποία του έθεσα διάφορα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του και του μετέφερα αιτήματα και αγωνίες των Αχαιών.
Συμφωνήσαμε πως Βουλευτές και τοπική αυτοδιοίκηση έχουμε τον ίδιο στόχο: την πρόοδο και την ανάπτυξη των τοπικών μας κοινωνιών, των δήμων και των χωριών μας. Είναι αναγκαία συνεπώς η στενή και συνεχής συνεργασία μεταξύ μας.
Αναφερθήκαμε εκτενώς στο αναπτυξιακό πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των δήμων, με το οποίο μπορούμε να ωριμάσουμε και να υλοποιήσουμε πρωτοποριακά, πράσινα, καινοτόμα έργα για την περιοχή μας.
Από την κουβέντα δεν μπορούσε να λείψει και το μείζον θέμα της μεταρρύθμισης του εκλογικού συστήματος στους #ΟΤΑ, που δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στην λειτουργία δήμων και περιφερειών. Ο κ. Πέτσας μου μετέφερε πως ο νέος νόμος είναι σε πολύ ώριμο στάδιο και σύντομα θα εισαχθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.