Ν. Μοίραλης: Να δοθεί λύση για το Δημοτικό Σχολείο Ακταίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Τοπική Κοινότητα Ακταίου αποτελεί τα τελευταία χρόνια προορισμό μόνιμης κατοικίας για πολλούς Πατρινούς αλλά και για ετεροδημότες, με αποτέλεσμα ο πληθυσμός του χωριού να αυξηθεί σε σημαντικό βαθμό. Αποτέλεσμα  είναι η αύξηση του αριθμού των μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο το οποίο μετατράπηκε σε 6θέσιο προκειμένου να καλύψει τις νέες ανάγκες, αναφέρει σε ανακοίνωση του, ο Νίκος Μοίραλης, Δημοτικός Σύμβουλος της δημοτικής παράταξης «Πρωτεύουσα Ξανά» με επικεφαλής τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο.

Η μεταφορά του νηπιαγωγείου σε γειτονικό χώρο και η εγκατάσταση λυόμενου στον προαύλιο χώρο του Σχολείου, έδωσαν μια πρόχειρη λύση  για την κάλυψη των αναγκών στο σχολικό συγκρότημα.

Παρόλα αυτά συνεχίζει η ανακοίνωση της παράταξης Πρωτεύουσα ξανά, προκύπτει η ανάγκη επέκτασης των υφισταμένων εγκαταστάσεων, διότι έχουν ανακύψει τα εξής σοβαρά προβλήματα για την ομαλή λειτουργία του Σχολείου:

1) Δεν υφίσταται Γραφείο Δασκάλων.

2) Δεν υφίσταται Αίθουσα Πληροφορικής.

3) Οι υπάρχουσες αίθουσες είναι πολύ μικρές και χωράνε περιορισμένο αριθμό θρανίων.

Το Τοπικό Συμβούλιο  Ακταίου μετά από διαβούλευση με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και τους εκπαιδευτικούς, προτείνουν ως βέλτιστη και εφικτή λύση, την επέκταση της σχολικής μονάδας στο γειτονικό οικόπεδο.

Για αυτό και ζητούν από το Δήμο Πατρέων την έναρξη διαπραγματεύσεων με τους ιδιοκτήτες, προκειμένου να καταστεί δυνατή η επέκταση, με την ελπίδα ότι το δίκαιο αίτημά τους θα εισακουστεί.

Ο Δήμος Πατρέων δια του Αντιδημάρχου Παιδείας οφείλει να αφουγκραστεί τις ανάγκες της Τοπικής Κοινότητας του Ακταίου και να δώσει λύση στο μείζον πρόβλημα που απασχολεί τους κατοίκους.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.