Κοντοζαμάνης: Αυτή είναι η πληρότητα στις ΜΕΘ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στην πληρότητα στις ΜΕΘ αναφέρθηκε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα. Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας τόνισε, παράλληλα, ότι συνεχίζεται η ενίσχυση του ΕΣΥ.

Όπως σημείωσε ότι ο κ. Κοντοζαμάνης, η πληρότητα στις ΜΕΘ είναι 60% στην Αττική, 69% στην Θεσσαλονίκη και 60% στην επικράτεια. Μάλιστα, ανέφερε ότι σε προηγούμενα χρόνια, την ίδια περίοδο και χωρίς πανδημία, υπήρχαν αναμονές ημερησίως για ΜΕΘ 40 και 50 ασθενών.

«Σήμερα που βρισκόμαστε σε περίοδο πανδημίας, κανένας συμπολίτης μας δεν χρειάζεται να είναι στην αναμονή προκειμένου να εισαχθεί σε ΜΕΘ», επισήμανε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας.

Έχει, πρόσθεσε υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός των διαθέσιμων ΜΕΘ, το πρόγραμμα περαιτέρω ενίσχυσής τους βρίσκεται σε εξέλιξη, τις επόμενες ημέρες ανοίγουν νέες κλίνες. Επίσης, σημείωσε, προχωρά η συνολική ενίσχυση του ΕΣΥ προκειμένου «να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε πιθανό νέο τρίτο κύμα. Άλλωστε, από την αρχή της πανδημίας έχουμε πει ότι σχεδιάσαμε έχοντας στο μυαλό μας την χειρότερη εξέλιξη και μέχρι στιγμής έχουμε ανταποκριθεί στον καλύτερο δυνατό βαθμό», κατέληξε.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.