Κεφαλονιά: Στο φως κύκλωμα που διακινούσε κοκαΐνη και χασίς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τέλος στη δράση εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται στη συστηματική διακίνηση κοκαΐνης και ακατέργαστου χασίς στην Κεφαλονιά έβαλε, έπειτα από έρευνα για διάστημα άνω των τεσσάρων μηνών, το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου.

Στη διάρκεια επιχείρησης στο νησί, συνελήφθησαν  έξι άτομα, πέντε άνδρες και γυναίκα, ενώ συνεργός τους αναζητείται.

Όπως προέκυψε, από τον περασμένο Αύγουστο η εγκληματική αυτή ομάδα διέθεσε σε ουσιοεξαρτημένα άτομα τουλάχιστον 500 γραμμάρια κοκαΐνης και 2.000 γραμμάρια ακατέργαστου χασίς, αποκομίζοντας περίπου 70.000 ευρώ.

Ηγετικό ρόλο είχε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ένας από τους συλληφθέντες, ο οποίος ως κύριος αποδέκτης των ποσοτήτων ναρκωτικών, συντόνιζε την περαιτέρω δράση των μελών όσον αφορά την ασφαλή προμήθεια, απόκρυψη και διακίνηση των ναρκωτικών.

Επιπλέον, το μέλος της εγκληματικής ομάδας που αναζητείται ανέπτυξε δράση στην περιοχή της Αττικής, αναζητώντας ποσότητες κοκαΐνης και ακατέργαστου χασίς σε συμφέρουσες τιμές, τις οποίες στη συνέχεια έστελνε με χρήση ψευδών στοιχείων στον αρχηγό της ομάδας, με εταιρεία μεταφορών.

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης χθες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, έγιναν έρευνες σε πέντε κατοικίες και σημεία απόκρυψης ναρκωτικών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 53 γραμμάρια κοκαΐνης, 1.200 γραμμάρια ακατέργαστου χασίς, 49.780 ευρώ, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, δύο ναρκωτικά χάπια, έξι κινητά τηλέφωνα και μεταλλικός σπαστήρας.

Με δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος τους, για συγκρότηση-διεύθυνση-συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και προμήθεια-κατοχή-μεταφορά-αποθήκευση-διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλονιάς.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.