«Καλό ταξίδι αγαπημένε μου Naish»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

H Aλεξάνδρα Δημοπούλου (ΙΤΥΕ – Πανεπιστήμιο Πατρών, σύμβουλος του Δημάρχου Πατρέων στο θέμα των αδέσποτων), έκανε μια ιδιαίτερη ανάρτηση στο fb, για έναν πραγματικό διασώστη αδέσποτων:

Naish von Patras, ο βασιλιάς της καρδιάς
Πριν λίγο έλαβα μια είδηση από τον συγκλονισμένο Holger Weineck, που έσκισε και τις δικές μας καρδιές. Ο γνωστός σε πολλούς από τους παλιούς φιλόζωους MAX κι έπειτα NAISH, πέθανε.
Τον συνάντησα το 2010 όπου ζούσε στο Πλατάνι Πατρών, περισσότερο από 7 χρόνια δεμένος με μια πολύ κοντή αλυσίδα καρφωμένη μ’ ένα παλούκι στο τσιμέντο, ακάλυπτος στο κρύο, στη βροχή στον αδυσώπητο ήλιο.
Ο σκύλος που όλοι φοβόντουσαν να πλησιάσουν γιατί δάγκωνε εξαιτίας της φρίκης που είχε βιώσει, ο πολυαγαπημένος μου σκύλος που από όταν τον συνάντησα η καρδιά μου χτύπησε με πόνο. Τα αφεντικά τον είχαν παρατήσει δεμένο ακόμα κι όταν έπιασε φωτιά εκεί δίπλα. Πήγαινα κάθε μέρα στο σημείο που ήταν δεμένος του πήγαινα φαγητό και νερό, του έβρεχα το κεφάλι να δροσιστεί, και σκεφτόμουν πώς θα τον σώσω. Τα μάτια του ήταν πάντα μισόκλειστα θυμάμαι από τον ήλιο που έπεφτε αλύπητα πάνω του. Είχα ζήσει απίστευτες ιστορίες όσο ήταν δεμένος εκεί. Εμένα δεν με δάγκωνε αλλά κανέναν άλλον δεν δεχόταν. Όταν τελικά τον ελευθέρωσα και τον πήρα από τον τόπο του μαρτυρίου του, τον πήγα σε μια πανσιόν και πίστευα ότι ποτέ δεν θα έβρισκα έναν άνθρωπο γι αυτόν. Έπεσα έξω.
Ο Holger Weineck διάβασε την ιστορία του, τον επέλεξε, κι ήθελε μόνο αυτόν. Θυμάμαι του έγραψα: «Holger είσαι σίγουρος? Είναι πολύ δύσκολος χαρακτήρας και δαγκώνει». Μου απάντησε στέλνοντάς μου μια φωτογραφία από την είσοδο του σπιτιού του όπου είχε αναρτήσει την Ελληνική και τη Γερμανική σημαία και μου έγραψε : «τον περιμένουμε, τον αγαπάμε ήδη». Τον υιοθέτησε στις 13 Σεπτεμβρίου του 2012 παρά τις δυσκολίες. Πήρε εκπαιδευτή, και με την αγάπη και την υπομονή του, τον βοήθησε να εμπιστευτεί και πάλι τους ανθρώπους. Έκτοτε έζησε μόνο με αγκαλιές, αγάπη, φροντίδα, αμέτρητα ταξίδια-είχε κάνει διακοπές και στην Κέρκυρα πριν δυο χρόνια- κι άλλα όμορφα.
Το 2014 τον συνάντησα στη Γερμανία και έκλαιγα από τη χαρά μου.
Ο Naish von Patras έζησε αρμονικά με τον Holger, την Tanja, τη Sanya, και όλη την οικογένεια. Από τις πιο συγκινητικές ιστορίες.
Ο Holger μου έστελνε συχνά νέα με φωτογραφίες και πάντα μου έγραφε “Naish is the king of the heart”.
Στέλνω το πιο ζεστό αγκάλιασμα στον πολύτιμο φίλο και ήρωά μου Holger, τα πιο εγκάρδια συλλυπητήρια, και θέλω να του πω μόνο πως μια τέτοια ζωή θα τη ζήλευαν όλοι οι θεοί, όλοι οι άνθρωποι κι όλα τα πλάσματα της γης.Ευχαριστώ φίλε μου για όσα έκανες! Καλό ταξίδι αγαπημένε μου Naish!! Καλό ταξίδι από όλους εμάς και υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε τους αγώνες για όλους αυτούς τους σκλάβους που ζουν σε μια αλυσίδα περιμένοντας μια αλλαγή.
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.