Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Στην «κατάψυξη» η Αχαΐα – Στους μηδέν βαθμούς το πρωί η θερμοκρασία στην Πάτρα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πολύ έντονο θα είναι το κρύο σήμερα Κυριακή στην Πάτρα, καθώς θα επικρατήσουν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. Ειδικότερα το πρωί η θερμοκρασία θα είναι στο μηδέν με αίσθηση -4, ενώ τις μεσημβρινές ώρες δεν θα ξεπεράσει τους 6 βαθμούς, με ηλιοφάνεια κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρες. Στους 2 βαθμούς θα κινηθεί τις βραδινές ώρες η θερμοκρασία , με τους ανέμους να φθάνουν και τα 3 μποφόρ.

Σήμερα δεν θα χιονίσει στα Καλάβρυτα ( αύριο θα έχει συνεχή χιονόπτωση) , ωστόσο οι θερμοκρασίες θα είναι κάτω από το μηδέν . Είναι χαρακτηριστικό πως το μεσημέρι θα φθάσει τους -5 , ενώ το πρωϊ θα «αγγίξει» τους -8.

Ανάλογο σκηνικό θα επικρατήσει στην Αχαϊα και αύριο Δευτέρα.

Πιο αναλυτικά: Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά της Ανατολικής Στερεάς και Πελοποννήσου έως το πρωί και στη Θράκη έως το μεσημέρι. Βροχοπτώσεις αναμένονται στο Αιγαίο και στα πεδινά της Ανατολικής Στερεάς και Πελοποννήσου έως το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -11 έως -3 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -6 έως 1, στη Θεσσαλία από -7 έως 1, στην Ήπειρο από -6 έως 4, στην Ανατολική Στερεά από -6 έως 3, στη Δυτική Στερεά από -3 έως 4, στην Ανατολική Πελοπόννησο από -3 έως 6, στη Δυτική Πελοπόννησο από 0 έως 8, στα νησιά του Ιονίου από -1 έως 6, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από -1 έως 4, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 2 έως 7, στις Κυκλάδες από 3 έως 8, στα Δωδεκάνησα από 3 έως 11 και στην Κρήτη από 7 έως 10 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα γίνουν μεταβαλλόμενοι 2 έως 4 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική

Στην Αττική κατά τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και βροχοπτώσεις ή χιονόνερο στα πεδινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από -2 έως 3 βαθμούς.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 και στα δυτικά του νομού τοπικά έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -5 έως 1 βαθμούς.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.