Γερμανία-Κορωνοϊός: Δυο στους τρεις πολίτες θέλουν να εμβολιαστούν

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πρόθυμοι να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού δηλώνουν δύο στους τρεις πολίτες στη Γερμανία σύμφωνα με μια δημοσκόπηση.

Μάλιστα πάνω από τους μισούς εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από την μέχρι τώρα πορεία των εμβολιασμών ωστόσο θεωρούν πως στη συνέχεια η κατάσταση θα βελτιωθεί.

Σύμφωνα με τα ευρήματα του Πολιτικού Βαρόμετρου για λογαριασμό του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, το 67% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θέλει να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού (51% τον Νοέμβριο), ενώ δεν θέλει μόλις το 10% (20% τον Νοέμβριο) και το 22% δηλώνει ότι ακόμη δεν έχει αποφασίσει.

Σε ποσοστό πάντως 73% οι Γερμανοί δηλώνουν αισιόδοξοι ότι τους επόμενους μήνες η κατάσταση στην χώρα τους θα βελτιωθεί. Τον περασμένο Νοέμβριο το αντίστοιχο ποσοστό έφθανε ωστόσο το 85%.

Στο καθιερωμένο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) εξασφαλίζει 37%, χωρίς μεταβολή από την μέτρηση του Νοεμβρίου, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) 15% (-1), ενώ σταθεροί παραμένουν οι Πράσινοι με 20%, η Εναλλακτική για την Γερμανία ( AFD) με 10%, η Αριστερά με 8% και οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 5%.

Αναφορικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών στη Γερμανία η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ παραμένει ξεκάθαρα πρώτη και ακολουθούν με σημαντική διαφορά ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς και ο υπουργός Οικονομικών Χάικο Μάας.

Σε ό,τι αφορά την επιλογή Καγκελάριου, ο κ. Σέντερ προηγείται με ποσοστό 54%, ακολουθεί ο κ. Σολτς με 45%, ο κ. Σπαν με 32% και οι υποψήφιοι για την ηγεσία του CDU Φρίντριχ Μερτς και Νόρμπερτ Ρέτγκεν με 29%. Ο τρίτος υποψήφιος, Άρμιν Λάσετ εξασφαλίζει 29%.

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.