Εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού στο Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο Καλαβρύτων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αναστάτωση στο Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο στα Καλάβρυτα. Μετά τη διεξαγωγή των καθιερωμένων rapid test στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων εντοπίστηκαν συνολικά 9 κρούσματα κορονοϊού, τόσο σε φιλοξενούμενους όσο και σε μέλη του προσωπικού.

Πρόκειται για 7 ηλικιωμένους και για 2 υπαλλήλους του ιδρύματος, μια υπάλληλο καθαριότητας και μια νοσηλεύτρια.  Άμεσα και μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων, ενεργοποιήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα.

Οι ηλικιωμένοι που διαπιστώθηκαν θετικοί μεταφέρθηκαν σε ειδικό χώρο του ιδρύματος, ενώ οι 2 υπάλληλοι βρίσκονται σε κα’ οίκον καραντίνα.

Σήμερα φτάνει κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ για τη διεξαγωγή μοριακών τεστ σε όλους τους φιλοξενούμενους και τους εργαζόμενους της δομής. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών προκειμένου να διαπιστωθεί πως ο ιός «πέρασε» μέσα στο ίδρυμα.

Για τον λόγο αυτό θα εξεταστούν μέλη του προσωπικού που δεν βρίσκονται εκεί σε σταθερή βάση, αλλά μεταβαίνουν από άλλες περιοχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή το Καλλιμανοπούλειο εφαρμόζει πολύ αυστηρά πρωτόκολλα, με συνεχή τεστ ανά δεκαπενθήμερο και απαγόρευση εισόδου, για την αποφυγή μεταφοράς του ιού εντός του Ιδρύματος.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.