Έκτακτη σύσκεψη σήμερα της Eπιτροπής Λοιμωξιολόγων – Σκέψεις να επανέλθει το click away – Τι θα γίνει με τα σχολεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων των λοιμωξιολόγων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, για την ανάλυση της επιδημιολογικής κατάστασης στην Ελλάδα εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η διασπορά σε συνδυασμό με τους αριθμούς στην Αττική, προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς, στον απόηχο και των φαινομένων συνωστισμού σε αγοράς της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο καθηγητής Νίκος Σύψας στον ΣΚΑΙ, η επιτροπή είναι πιθανό να εισηγηθεί εκ νέου την εφαρμογή του μέτρου του click away στην αγορά.

Η έκτακτη τηλεδιάσκεψη προγραμματίστηκε για την Πέμπτη το απόγευμα στις 19:00. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί η Αττική ενώ θα εξεταστούν αναλυτικά και τα τελευταία στοιχεία για τις μεταλλάξεις τους Sars-Cov-2.

Tην Παρασκευή αναμένεται να ληφθεί η οριστική απόφαση για τα γυμνάσια και λύκεια που θεωρητικά είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου. Ωστόσο ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων Χαράλαμπος Γώγος άφησε χθες ανοικτό το ενδεχόμενο ανατροπής της απόφασης για το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.