ΕΦΚΑ: Ειδικά κλιμάκια για εκκρεμείς αιτήσεις για έκδοση συντάξεων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στη συγκρότηση ειδικών κλιμακίων που θα στελεχωθούν από εξειδικευμένους υπαλλήλους προχωρά άμεσα ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) με στόχο το «ξεπάγωμα» των περίπου 300.000 εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης και εφάπαξ παροχών.

Όπως επισημαίνουν υπηρεσιακά στελέχη σήμερα εκκρεμούν περίπου 180.000 κύριες συντάξεις, 125.000 επικουρικές και 60.000 εφάπαξ παροχές, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα ταμεία του πρώην ΙΚΑ. Το σχέδιο του υπερταμείου ασφάλισης προβλέπει τη σύσταση τεσσάρων ομάδων εργασίας, οι οποίες θα αναλάβουν να εκκαθαρίσουν, από 1.1.2021 έως 31.12.2021, χιλιάδες αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Η διοίκηση του ΕΦΚΑ βλέποντας ότι βγαίνει εκτός πλάνου ενεργοποιεί τους «Ράμπο» της ασφάλισης, οι οποίοι θα αναλάβουν, έπειτα από αίτηση ενδιαφέροντος, την απονομή παροχών (κύριας και επικουρικής σύνταξης, εφάπαξ, εξωιδρυματικού επιδόματος, λοιπών παροχών), την ανακεφαλαίωση χρόνου ασφάλισης, τον έλεγχο καταβολής εισφορών, την αναγνώριση και διαπίστωση χρόνων ασφάλισης και την εκκαθάριση συντάξεων.

 

 

 

 

 

 

 

 

real.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.