«Δύσκολο να εμβολιαστεί το 70% έως το καλοκαίρι»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η επίτευξη του στόχου της ΕΕ, για τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού έως το καλοκαίρι, θα είναι δύσκολη, παραδέχθηκε ο Σαρλ Μισέλ. «Υπάρχουν δυσκολίες στις γραμμές παραγωγής τις επόμενες εβδομάδες και αυτό θα κάνει τη διαδικασία πιο περίπλοκη. Θα είναι δύσκολο», είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μιλώντας στο Europe 1.

Σύμφωνα με ανάλυση του Politico, με τον τωρινό ρυθμό εμβολιασμών, έως τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει εμβολιαστεί μόνο το 15% του πληθυσμού της ΕΕ. Για να επιτευχθεί ο στόχος του 70% έως το καλοκαίρι, πρέπει ο εμβολιασμός να γίνεται με πενταπλάσια ταχύτητα, αναφέρει η ίδια ανάλυση.

Το ποσοστό ενηλίκων που θα έχουν εμβολιαστεί σε κάθε χώρα έως το τέλος του καλοκαιριού, αν δεν αλλάξει ο τωρινός αριθμός δόσεων που γίνονται κάθε ημέρα      

Μάλιστα, αν συνεχιστεί ο τωρινός ρυθμός με τον οποίο γίνονται τα εμβόλια για τον κορωνοϊό, η ΕΕ δεν θα πετύχει τον στόχο του 70% μέχρι τον Μάρτιο του 2024, σύμφωνα με το Politico. Με βάση τη μαθηματική ανάλυση, με τον τωρινό ρυθμό εμβολιασμών έως τα τέλη του καλοκαιριού στην Ελλάδα θα έχει εμβολιαστεί το 16% του πληθυσμού.

Επίσης- πάντα σύμφωνα με το Politico- με τον τωρινό ρυθμό η Ελλάδα θα φτάσει στον εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού της τον Φεβρουάριο του 2024, ενώ για να γίνει αυτό έως τα τέλη του ερχόμενου Σεπτεμβρίου θα πρέπει να γίνονται καθημερινά 50.622 δόσεις του εμβολίου στη χώρα μας.

Ο υπολογισμός των δόσεων εμβολίων που γίνονται τώρα βασίζονται στον μέσο όρο των τελευταίων επτά ημερών. Οι εκτιμήσεις του Politico βασίζονται στην υπόθεση ότι απαιτούνται δύο δόσεις για το εμβόλιο, όπως ισχύει για όσα έχουν εγκριθεί έως τώρα.

Ο αριθμός των καθημερινών δόσεων που απαιτούνται για να εμβολιαστεί το 70% των ενηλίκων έως τις 22 Σεπτεμβρίου και η ημερομηνία στην οποία θα επιτευχθεί ο στόχος με τον τωρινό ρυθμό εμβολιασμού       

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.