Χαλαρώνει το lockdown στην Πολωνία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Πολωνία θα ανοίξει και πάλι τα εμπορικά κέντρα από πρώτης Φεβρουαρίου ενώ θα διατηρήσει σε ισχύ τους περισσότερους από τους άλλους περιορισμούς για τον κορωνοϊό, μέχρι τα μέσα του ερχόμενου μήνα.

Η απόφαση της κυβέρνησης στην Πολωνία ελήφθη με δεδομένο πως ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού έχει μειωθεί, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άνταμ Νιτζίλσκι.

Τα περισσότερα καταστήματα στα εμπορικά κέντρα, καθώς και τα ξενοδοχεία και τα χιονοδρομικά κέντρα έχουν κλείσει στην Πολωνία από το τέλος Δεκεμβρίου. Με δια ζώσης διδασκαλία λειτουργούν μόνο οι τρεις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.

Σταθεροποίηση της πανδημίας στην Πολωνία
Ο Νιτζίλσκι δήλωσε πως η κατάσταση με την πανδημία έχει σταθεροποιηθεί στην Πολωνία, όμως η κυβέρνηση πρέπει να λάβει υπόψη κινδύνους που σχετίζονται με τους υψηλούς αριθμούς των κρουσμάτων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες καθώς και με τα νέα παραλλαγμένα στελέχη του ιού.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε επίσης πως οι αναμενόμενες διαδηλώσεις κατά της δικαστικής απόφασης που περιορίζει το δικαίωμα στην άμβλωση θα αυξήσει τον κίνδυνο να αυξηθούν τα κρούσματα.

«Κάποιοι περιορισμοί θα παραμείνουν για καιρό»
«Ελπίζω ότι σε δύο με τρεις εβδομάδες οι περιορισμοί θα είναι κάπως λιγότεροι, ότι το εμβόλιο θα αποδώσει», δήλωνε πριν από δύο εβδομάδες ο Πολωνός υπουργός Οικονομικών Ταντέους Κοτσίνσκι. «Κάποιοι περιορισμοί θα παραμείνουν για αρκετό καιρό, αλλά νομίζω ότι το 80% αυτών των περιορισμών θα αρχίσουν να αίρονται με την αλλαγή του πρώτου και δεύτερου τριμήνου», δήλωσε.

Ωστόσο, μετά το σίριαλ παράδοσης εμβολίων από τις φαρμακοβιομηχανίες, η Πολωνία ήταν από τις πρώτες χώρες της Ευρώπης μαζί με την Ιταλία που δήλωσε πως θα κινηθεί νομικά αναφορικά με την αθέτηση της συμφωνίας από πλευράς Pfizer και AstraZeneca.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.