6η ΥΠΕ: Δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Κ.Ε.ΤΧ. Πατρών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με πρωτοβουλία της Διοίκησης της 6ης Υ.ΠΕ. πραγματοποιήθηκαν σήμερα,  για δεύτερη φορά, δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Κ.Ε.ΤΧ. Πατρών. Εκεί βρέθηκε  ο Διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. Γιάννης Καρβέλης  για να παρακολουθήσει από κοντά τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που διενεργεί  κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στους νέους οπλίτες,  που εισέρχονται για πρώτη φορά στο στρατόπεδο, από άλλα κέντρα εκπαίδευσης και σε αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες που επέστρεψαν από τις άδεις των εορτών.

Προηγουμένως, ο ίδιος είχε  συνάντηση με τον Διοικητή του Κ.Ε.Τ.Χ.  Ταξίαρχο Στυλιανό Καλαϊτζίδη από τον οποίο ενημερώθηκε σχετικά με την ελεγχόμενη υγειονομική κατάσταση που επικρατεί στο στρατόπεδο της Πάτρας, ενώ υποσχέθηκε ότι η Διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ. θα προσφέρει  έμπρακτα στήριξη και ενίσχυση σε  κάθε υγειονομική ανάγκη, που ενδεχομένως προκύψει.

Η πρώτη φορά διενέργειας δειγματοληπτικών ελέγχων στο Κ.Ε.Τ.Χ. Πατρών ήταν στις 29 Δεκεμβρίου και όλα τα δείγματα βρέθηκαν αρνητικά.

Στόχος της πρωτοβουλίας πραγματοποίησης δειγματοληπτικών ελέγχων στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι η έγκαιρη ανίχνευση  πιθανών κρουσμάτων για την αποφυγή διασποράς της νόσου σε πολυπληθείς κοινότητες, όπως αυτές του Στρατού.  Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι διενεργούνται με rapid tests.

Να σημειωθεί ότι αύριο 12 Ιανουαρίου  θα πραγματοποιηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στη Ναυτική Διοίκηση Ιονίου, στα κλιμάκια της Πάτρας και του Αράξου, με τη συνδρομή του επιστημονικού προσωπικού του ΕΟΔΥ.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.