Βίντεο: Virtual συναυλία του Ζαν Μισέλ Ζαρ παραμονή Πρωτοχρονιάς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο διάσημος Γάλλος συνθέτης ηλεκτρονικής μουσικής Ζαν Μισέλ Ζαρ, θα παρουσιάσει ένα υπερθέαμα ήχου και εικόνας στην Παναγία των Παρισίων, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Στις 23:25 (ώρα Γαλλίας) το ψηφιακό ολόγραμμα του Ζαν Μισέλ Ζαρ θα εμφανιστεί στο κέντρο του καθεδρικού ναού, ενώ ο ίδιος θα παίζει ζωντανά μουσική σε στούντιο το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την εμβληματική Notre Dame.

Την ίδια στιγμή που ο συνθέτης θα παίζει κομμάτια από τα άλμπουμ του Εlectronica, Oxyzène και Equinoxe, ακτίνες λέιζερ θα φωτίζουν τον ναό, παίζοντας με τα αρχιτεκτονικά στοιχεία και τα βιτρό.

Πρόκειται για έναν άθλο από τεχνικής άποψης, για την προετοιμασία του οποίου εργάστηκαν εκατό άνθρωποι.

«Στις δύσκολες στιγμές που ζούμε η συναυλία αυτή θα είναι ένα μήνυμα ελπίδας και ένα αφιέρωμα στην Παναγία των Παρισίων, η οποία μοιάζει το ίδιο αδύναμη με εμάς», δήλωσε ο 72χρονος συνθέτης στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Η 45λεπτη παράσταση δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον δήμο των Παρισίων και την UNESCO.

Ο σούπερ σταρ της ηλεκτρονικής μουσικής, είναι πρέσβης καλής θελήσεως του Οργανισμού από το 1993, ενώ η Παναγία των Παρισίων, που τραυματίστηκε βαρύτατα από την πυρκαγιά της 15ης Απριλίου 2019, συγκαταλέγεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

AMY HARRIS/INVISION/AP

Η παράσταση θα μεταδοθεί ζωντανά (και δωρεάν) μέσω Facebook, Youtube, της ιστοσελίδας του δήμου Παρισίων και της εφαρογής VRChat, αλλά και από τα τηλεοπτικά δίκτυα France Inter και ΒFMTV.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.