Βίντεο: Τέλος εποχής για το Νέβερλαντ, το μυθικό ράντσο του Μάικλ Τζάκσον

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η «Νέβερλαντ, το μυθικό ράντσο του Μάικλ Τζάκσον πωλήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες σε δισεκατομμυριούχο επενδυτή για το ένα τέταρτο της αρχικής του τιμής.

Ο Ρον Μπέρκλ, φίλος του «Βασιλιά της Ποπ», αγόρασε την «Νέβερλαντ» που βρίσκεται στην κοινότητα Λος Όλιβος στην κομητεία της Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια καταβάλλοντας το ποσό των 22 εκατομμυρίων δολαρίων (18 εκατ. ευρώ).

Η έκταση της «Νέβερλαντ» υπολογίζεται στα 11000 στρέματα.

Το 2015 η τιμή πώλησης ήταν στα 100 εκατομμύρια δολάρια (82 εκατ. ευρώ).

Από τότε το ακίνητο άλλες φορές ήταν προς πώληση και άλλες πάλι όχι. Πριν από ένα χρόνο η τιμή του είχε πέσει στα 31 εκατομμύρια δολάρια (25 εκατ. ευρώ). Ο Μάικλ Τζάκοσν είχε πληρώσει για την αγορά της «Νέβερλαντ» το 1988, 19.5 εκατομμύρια δολάρια (16 εκατ. ευρώ) και είχε δώσει το όνομα από την ιστορία του Πήτερ Παν. Σύμφωνα με τον σκωτσέζο συγγραφέα και δημιουργό του ήρωα, Τζέι Εμ Μπάρι, πρόκειται για ένα φανταστικό νησί όπου τα παιδιά δεν μεγαλώνουν ποτέ.

ASSOCIATED PRESS

Ο Μάικλ Τζάκσον μετέτρεψε την «Νέβερλαντ» σε κέντρο ψυχαγωγίας, χτίζοντας ζωολογικό κήπο και εκθεσιακό χώρο στο χώρο όπου διασκεδάζαν τακτικά τα παιδιά με τις οικογένειές τους.

Από το 1990 η «Νέβερλαντ» μπήκε στο μάτι των αρχών σε συνεχείς έρευνες μετά από κατηγορίες εναντίον του Μάικλ Τζάκσον για σεξουαλικές επιθέσεις σε μικρά παιδιά.

Το 2005 οδηγήθηκε στο δικαστήριο όπου απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για κακοποίηση νεαρού αγοριού ηλικίας 13 ετών.

Έκτοτε και μέχρι τον θάντο του το 2009 ο «Βασιλιάς της Ποπ» δεν επέστρεψε ποτέ ξανά στην «Νέβερλαντ».

Πέθανε από καρδιακή προσβολή στο Λος Άντζελες μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

ASSOCIATED PRESS

Να σημειωθεί πως το 2019 κυκλοφόρησε το ντοκιμαντέρ «Αφήνοντας την Νέβερλαντ» (Leaving Neverland) του Βρετανού σκηνοθέτη, Νταν Ριντ.

Το ντοκιμαντέρ εστιάζει σε δύο άνδρες, τον Γουέιντ Ρόμπσον και τον Τζέιμς Σέιφτσακ, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι είχαν σεξουαλική κακοποιήση ως παιδιά από τον Μάικλ Τζάκσον. Εξετάζει επίσης τις επιπτώσεις στις οικογένειες των φερόμενων ως θυμάτων.

ASSOCIATED PRESS

ASSOCIATED PRESS

ASSOCIATED PRESS

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.