Βίντεο: Η Ρωσία παρουσίασε το «ιπτάμενο» αμφίβιο τανκ της

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Το νέο της άρμα μάχης Sprut-SDM1 παρουσίασε η Ρωσία, με το τανκ να μοιάζει βγαλμένο από… video game!

Πρόκειται για το πλέον υπερσύγχρονο υπερόπλο τανκ αυτήν τη στιγμή στον κόσμο και κύρια αποστολή του είναι η καταστροφή εχθρικών αρμάτων με το πυροβόλο 2A75M των 125 χιλιοστών, που διαθέτει και το πολυκαναλικό σκοπευτικό σύστημα Sosna-U, το οποίο εξοπλίζει και το άρμα μάχης T-72B3.

Η ιδιαιτερότητα αυτού του… μεγαθήριου, που το κάνει να υπερτερεί έναντι των προηγούμενων και έναντι των τανκς των ΗΠΑ, είναι ότι μπορεί να είναι αερομεταφερόμενο, αλλά και αμφίβιο.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, το Sprut-SDM1 είναι ανώτερο από το αμερικανικό άρμα μάχης Mobile Protected Firepower, που βρίσκεται υπό κατασκευή. Το Κρεμλίνο θεωρεί ότι η συγκεκριμένη πολεμική εφεύρεση δίνει στις ρωσικές δυνάμεις ένα βασικό πλεονέκτημα στο ΝΑΤΟ.

Το Sprut-SDM1 μπορεί να πέφτει με αλεξίπτωτο πίσω ακριβώς από τον εχθρό και να κολυμπάει στο νερό έως και 7 ώρες

Ο αμερικανικός στρατός είχε φτιάξει παλαιότερα το δικό του αντίστοιχο υπερόπλο, που ονομάστηκε M551 Sheridan.

Το M551 Sheridan παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ. Το Sheridan, ωστόσο, ήταν πολύ ελαφρύ για να αντιμετωπίσει την ανάκρουση ενός όπλου, καθιστώντας δύσκολη τη λειτουργία του.

Σταδιακά καταργήθηκε, αφού χρησιμοποιήθηκε στη ζούγκλα του Βιετνάμ, όπου η ζέστη και η υγρασία έβγαλαν άχρηστους τους κινητήρες του, αν και αργότερα είχε δράση στον Παναμά και στον Πόλεμο του Κόλπου.

Από πολλούς θεωρήθηκε ως αποτυχία και τελικά αποσύρθηκε το 2004.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.