Βίντεο: Το πιστόλι του Σον Κόνερι στον πρώτο Τζέιμς Μποντ πωλήθηκε 256.000 δολ.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το διάσημο πιστόλι Walther PP, που χρησιμοποίησε ο Σον Κόνερι στην πρώτη κινηματογραφική ταινία του Τζέιμς Μποντ, πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 256.000 δολαρίων (210.000 ευρώ), ανακοίνωσε την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου, ο οίκος πλειστηριασμών Julien’s Auctions στο Μπέβερλι Χιλς.

Αγοραστής είναι ένας αμερικανός «φαν» του Τζέιμς Μποντ που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος.

Να σημειωθεί πως το Walther PP, ή Walther PPK , όπως το αποκαλεί ο M, στην ταινία πωλήθηκε σε ένα και μόνο «χτύπημα».

Ο Σον Κόνερι, ο οποίος πέθανε τον περασμένο Οκτώβριο σε ηλικία 90 ετών, κρατούσε αυτό το μικρό, χαρακτηριστικό πιστόλι στην ταινία του 1962 «Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007 εναντίον Δρος Νο».

Στην ταινία, ο βρετανός μυστικός πράκτορας λαμβάνει την διαταγή να αλλάξει την παλιά Μπερέτα του με το Walther PP. «Οι Αμερικανοί της CIA ορκίζονται σ′ αυτό το πιστόλι», διαβεβαιώνουν τον Μποντ.

Το πιστόλι Walther PP, στις διάφορες εκδοχές του, παραμένει μετά από 25 ταινίες, το όπλο που προτιμά ο 007

Το πιστόλι που πωλήθηκε την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου, είναι ένα από τα δύο όπλα που χρησιμοποιήθηκαν από τον Σον Κόνερι στην ταινία «Δρ. Νο». Ανήκε στην οπλοποιό εταιρεία BAPTY της Βρετανίας μέχρι την πώλησή του σε πλειστηριασμό το 2006.

Το πιστόλι συνοδευόταν από έγγραφο γνησιότητας από την μητρική οπλοποιό εταιρεία BAPTY, με ημερομηνία Σεπτέμβριος 2006 «για να επιβεβαιώσει ότι το Walther PP, με σειριακό αριθμό 19174Α, χρησιμοποιήθηκε από τον Σον Κόνερι στην παραγωγή της Eon «Dr No», το 1962.

ROBYN BECK VIA GETTY IMAGES Το πιστόλι Walther PP που χρησιμοποίησε ο Σον Κόνερι ως Τζέιμς Μποντ, 007, στην πρώτη ταινία που γυρίστηκε το 1962 με τίτλο «Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007 εναντίον Δρος Νο». 

 

Το περίφημο Walther PP ήταν ένα από τα 500 συμβολικά αντικείμενα από ταινίες του Χόλιγουντ που διατέθηκαν προς πώληση από το Julien’s Auctions σε ειδική δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε με τον τίτλο «Icons & Idols: Hollywood».

Στον κατάλογο περιλαμβανόταν επίσης το κράνος που φορούσε ο Τομ Κρουζ στην ταινία «Top Gun» το οποίο πουλήθηκε έναντι 108.000 δολαρίων (88.000 ευρώ).

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.