Βίντεο: Τι εξομολογείται η Νάταλι Πόρτμαν για τους ρόλους της ως Λολίτα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Νάταλι Πόρτμαν μίλησε για τους πρώτους κινηματογραφικούς ρόλους της και το γεγονός ότι είχε συναίσθηση ότι απεικονιζόταν ως Λολίτα.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στο podcast Expert, όπου μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της καριέρας της σε ηλικία μόλις 12 χρονών και στους πρωταγωνιστικούς της ρόλους στις ταινίας Leon: The Professional (1994) και Beautiful Girls (1996).

«Και βέβαια είχα επίγνωση ότι, απεικονιζόμουν ως Λολίτα. Η σεξουαλικοποίησή μου ως παιδί θεωρώ ότι επηρέασε αρνητικά την δική μου σεξουαλικότητα, επειδή με έκανε να φοβάμαι. Καθώς μεγάλωνα, πολλοί άνθρωποι πίστευαν ότι ήμουν σοβαρή και συντηρητική. Ήταν ένας τρόπος να αισθάνομαι ασφαλής. Εάν κάποιος σε σέβεται, δεν πρόκειται να σε αντιμετωπίσει ως σεξουαλικό αντικείμενο […] Σ’ εκείνη την ηλικία έχεις τη δική σου σεξουαλικότητα, τις δικές σου επιθυμίες και θέλεις να τις εξερευνήσεις και θέλεις να είσαι ανοιχτή. Αλλά δεν αισθάνεσαι ασφαλής όταν υπάρχουν μεγαλύτεροι άνδρες οι οποίοι ενδιαφέρονται, οπότε είσαι συνέχεια με ένα ‘όχι’», είπε η Πόρτμαν.

Εξήγησε ότι ως νεαρή ηθοποιός είχε χτίσει γύρω της ένα «φρούριο» για να προστατευθεί από την ανεπιθύμητη προσοχή και παραδέχθηκε ότι ο αμυντικός μηχανισμός της λειτούργησε, προσθέτοντας «ήμουν ασφαλής».

Όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξη της το 2018 «ένιωσα την ανάγκη να καλύψω το σώμα μου και να εμποδίσω την έκφρασή μου και τη δουλειά μου, προκειμένου να στείλω το δικό μου μήνυμα στον κόσμο ότι είμαι κάποια που αξίζει την ασφάλεια και τον σεβασμό».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.