Βίντεο: Απεγκλωβισμός άνδρα 250-300 κιλών από το σπίτι του με γερανό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διασώστες στη Γαλλία χρειάστηκε να λάβουν ακραία μέτρα προκειμένου να μπορέσουν να μεταφέρουν έναν άνδρα που έπασχε από παθολογική παχυσαρκία από το διαμέρισμά του, αφού είχε ακινητοποιηθεί στο σπίτι του έπειτα από ένα ατύχημα πέρυσι.

Περίπου 50 διασώστες και ένας γερανός χρησιμοποιήθηκαν στην επιχείρηση, στο Περπινιάν, στη νότια Γαλλία. Με το βάρος του να υπολογίζεται μεταξύ 250-300 κιλών, ο άνδρας, το όνομα του οποίου είναι Αλαίν Π. δεν μπορούσε να μετακινηθεί από τον όροφό του έπειτα από την πτώση που είχε πέρυσι από το κρεβάτι του. Τώρα, θα χρειαστεί να νοσηλευτεί για μερικούς μήνες, καθώς οι γιατροί θα πρέπει να τον φροντίσουν και να τον βοηθήσουν να χάσει βάρος.

Ο Αλαίν Π. μεταφέρθηκε από το διαμέρισμά του με τη βοήθεια ενός μεγάλου κοντέινερ, αφού εργάτες κατεδάφισαν την πρόσοψη για να μπορέσουν να αποκτήσουν πρόσβαση, χρησιμοποιώντας παράλληλα ένα φουσκωτό στρώμα για να τον σηκώσουν.

Μια πρώτη απόπειρα να μεταφερθεί, τον περασμένο Δεκέμβριο, δεν καρποφόρησε, όπως έγινε γνωστό από τους διασώστες, καθώς ο άνδρας είχε αρνηθεί φοβούμενος ότι θα χάσει το διαμέρισμά του.

Ο Μουσταφά Σεμπάν, ο επικεφαλής γιατρός των υπηρεσιών εκτάκτων περιστατικών του Μονπελιέ, είπε ότι οι διασώστες τον προέτρεψαν να προσπαθήσει και τον βοήθησαν.

«Φοβόταν να βγει. Το καταλαβαίνουμε. Και αυτή την φορά συνεργαστήκαμε μαζί του για να τον φέρουμε στην κατάλληλη ψυχολογική κατάσταση. Υπάρχει πλέον ένα είδος εμπιστοσύνης μεταξύ μας», περιέγραψε ο γιατρός.

REUTERS

REUTERS
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.