Βαξεβάνης: Διαγνώσθηκα με κορονοϊό και κανείς δεν μου απαγόρευσε να βγω από το σπίτι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στην αποκάλυψη πως έπασχε από κορονοϊό προχώρησε ο δημοσιογράφος, Κώστας Βαξεβάνης, με μια μακροσκελή ανάρτηση στα social media.

Ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Documento μίλησε για την αγωνία που πέρασε, εξομολογήθηκε τους φόβους του, ενώ κατήγγειλε αδυναμίες στο σύστημα και στην ενημέρωση των ασθενών.

Μάλιστα, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Προσπάθησα κι εγώ ως ασθενής να επικοινωνήσω με τον ΕΟΔΥ. Το τηλέφωνο επικοινωνίας δεν απάντησε ποτέ. Παρότι το τεστ μου ήταν θετικό, κανένας δεν μου είπε τι πρέπει να προσέχω εγώ και οι οικείοι μου και φυσικά δεν έγινε καμιά προσπάθεια ιχνηλάτησης του δικού μου κρούσματος. Ολο αυτό το διάστημα, δεν χτύπησε κανένα τηλέφωνο για να μου δοθούν οδηγίες ή να δώσω εγώ στοιχεία.

Μπορούσα μάλιστα να κυκλοφορώ έξω αν ήθελα. Μερικές μέρες μετά το θετικό τεστ, από περιέργεια, έστειλα στο 13033 μήνυμα πως θέλω να βγω έξω και κανένας δεν μου έστειλε απάντηση ότι απαγορεύεται επειδή είμαι βεβαιωμένο κρούσμα. Τι ρόλο λοιπόν έχει η συναίνεσή μου μετά το τεστ, να δοθούν τα στοιχεία μου στο Εθνικό Κέντρο καταγραφής, αν όχι για να προστατευτεί ο πληθυσμός και εγώ;

Δηλαδή στον δρόμο η αστυνομία θα μπορούσε να μου κόψει πρόστιμο αν κυκλοφορούσα χωρίς να στείλω μήνυμα στο 13033, αλλά όχι γιατί κυκλοφορούσα με κορονοϊό. Ο απόλυτος παραλογισμός.»

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.