Αν θες η επιδερμίδα σου να είναι λαμπερή…αυτό πρέπει να καταναλώσεις!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Όταν πρόκειται για μια καθαρή, λαμπερή και νεανική εμφάνιση, η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου μπορεί πραγματικά να είναι πιο απλή απ’ όσο φαντάζεσαι.

Αν το καλοσκεφτείς το δέρμα μας είναι κι αυτό ένα όργανο του σώματός μας που σημαίνει ότι είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό πρότυπο ομορφιάς στα μάτια των άλλων.

Στην πραγματικότητα, η επιδερμίδα μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της άμυνας του οργανισμού μας και έρχεται αντιμέτωπη με όλα τα βακτήρια, τους ιούς αλλά και τους ρύπους του περιβάλλοντος. Ενώ οι πλούσιοι ενυδατικοί οροί μπορούν να χαρίσουν επιφανειακά στο δέρμα μας λάμψη και ανόρθωση, η ουσιαστική υγεία του δέρματος μας πηγάζει από τον ίδιο μας τον οργανισμό. Αυτό σημαίνει πως ό,τι τρώμε επηρεάζει όλο το σώμα μας, τα αποτελέσματα του οποίου αντανακλώνται και στο δέρμα μας.

Κι ενώ όλοι οι ειδικοί συνιστούν κάποια συγκεκριμένα τρόφιμα για την υγεία της επιδερμίδας μας, ταυτόχρονα υποτιμούν ένα άλλο λαχανικό που πραγματικά κάνει θαύματα. Μιλάμε για τις πιπεριές φυσικά, οι οποίες – σύμφωνα με τους επιστήμονες – κρύβουν μέσα τους τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται όχι μόνο για την πρόληψη εμφάνισης των ρυτίδων, αλλά και για την αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου, που μειώνεται καθώς μεγαλώνουμε.

Και όπως επισημαίνει το Stylecraze, εάν τρώμε τις πολύχρωμες πιπεριές, παίρνουμε επίσης μια ώθηση αντιοξειδωτικών που βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες προέρχονται από τους ρύπους του αέρα και μπορούν να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση ή ακόμα και καρκίνο.

Η κατανάλωση κόκκινων πιπεριών αυξάνει τη Β καροτίνη και τη βιταμίνη C

Σύμφωνα με το Healthline, οι κόκκινες πιπεριές και – σε μικρότερο βαθμό – οι κίτρινες πιπεριές, είναι γεμάτες τόσο με β-καροτίνη όσο και με βιταμίνη C.

Η β-καροτίνη μοιάζει με το φυσικό αντιηλιακό της φύσης.

Βοηθά στην πρόληψη της υποβάθμισης των κυττάρων και των ζημιών που προκαλούνται από τις ακτίνες UVA και UVB, ενώ ταυτόχρονα βοηθά στην πρόληψη των ρυτίδων. Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η απλή κατανάλωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε β-καροτίνη από μόνη της δεν αρκεί για να προστατεύσει το δέρμα μας από την επιβλαβή έκθεση στον ήλιο. Πρέπει να φοράμε απαραίτητα ένα καθημερινό αντηλιακό το οποίο θα προστατεύει την επιδερμίδα μας πλήρως.

Η Β-καροτίνη μετατρέπεται επίσης από το σώμα μας σε βιταμίνη A. Η εκπληκτική αυτή βιταμίνη εξαλείφει τις ρυτίδες διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Οι πιπεριές είναι επίσης γεμάτες με βιταμίνη C, μια βιταμίνη που αποτελεί ζωτικής σημασίας για την παραγωγή κολλαγόνου. Έτσι, όπως αντιλαμβάνεσαι οι πιπεριές κάνουν θαύματα σε διπλό βαθμό.

 

 

 

 

queen.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.