Ο Τάκης Παπαδόπουλος στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας: “Μία πρωτοβουλία που αξίζει να αγκαλιαστεί και να ενισχυθεί”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με επίκεντρο την Αχαϊκή Πρωτεύουσα, μία μεγάλη διαδικτυακή ποιητική συνάντηση πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 13 Δεκεμβρίου 2020, με την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Επρόκειτο για το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας στο οποίο συμμετείχαν 60 έλληνες και ξένοι ποιητές & ποιήτριες από 16 χώρες.

Κορυφαία εκδήλωση ήταν η τελετή απονομής των Ελληνικών  Βραβείων Ποίησης «Jean Moréas» 2020.

20201214_poetryfestival2.jpg

Κατά την διάρκεια της απονομής, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος Τάκης Παπαδόπουλος, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Σε πείσμα αυτών των περίεργων και δύσκολων καιρών, μερικοί άνθρωποι διαλέγουν να ασχοληθούν με τον πολιτισμό, με την ποίηση, με την τέχνη του λόγου, με τις εσωτερικές μας αναζητήσεις και αδιέξοδα. Προσδοκούν μέσα από τις δράσεις του Φεστιβάλ αφ’ ενός μεν να αναδείξουν την Πάτρα, ως την ουσιαστική πρωτεύουσα της ποίησης στην Ελλάδα, αφετέρου να επιτύχουν ένα δημιουργικό διάλογο της ελληνικής με την ξένη λογοτεχνία. Και αυτή είναι η πραγματική αξία του συγκεκριμένου Φεστιβάλ. Σε μια εποχή που η γλώσσα του internet είναι αυτή που κυριαρχεί, η γλώσσα της ποίησης και της λογοτεχνίας ασφυκτιά να ακουστεί. Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, με αυτούς τους όρους, η ανταλλαγή και ο διάλογος μεταξύ ποιητών από διαφορετικές χώρες μοιάζουν μονόδρομος. Κι αυτό τον σκοπό πετυχαίνει σε μεγάλο βαθμό τούτο το Φεστιβάλ. Καταφέρνει να φέρει το ελληνικό κοινό σε επαφή με ένα μεγάλο πλήθος ποιητών από διαφορετικές χώρες, με διαφορετικές τεχνοτροπίες και προσεγγίσεις και από διαφορετικές γενιές. Είναι μια πρωτοβουλία που αξίζει να αγκαλιαστεί, να συνεχιστεί και να ενισχυθεί».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.