ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση έχει αναγάγει το εμβόλιο σε πανάκεια για να δικαιολογήσει την αδράνειά της

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ακόμη μια ανακοίνωση με «βολές» εναντίον της κυβέρνησης όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Στο κείμενο τονίζεται η ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ παράλληλα με την αναμονή του εμβολίου, το οποίο «έχει αναγάγει σε πανάκεια», ώστε «να δικαιολογήσει την αδράνειά της».

«Η είδηση ότι η χώρα μας θα προμηθευτεί μόνο 300.000 δόσεις εμβολίου τον Ιανουάριο, δηλαδή θα εμβολιαστούν μόνο 150.000 πολίτες επιβεβαιώνει αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία φωνάζει από την πρώτη στιγμή: Ότι το εμβόλιο, το οποίο η κυβέρνηση έχει αναγάγει σε πανάκεια για να δικαιολογήσει την αδράνειά της στην ενίσχυση του ΕΣΥ, αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο, αλλά από μόνο του δεν αρκεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μέχρι να εμβολιαστεί σημαντικό μέρος του πληθυσμού, οι πολίτες δεν μπορούν να παραμένουν εκτεθειμένοι σε μία πανδημία εκτός ελέγχου», επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολούθως, επικρίνει την κυβέρνηση ότι «ψήφισε έναν προϋπολογισμό με μείωση κατά 580 εκατ. ευρώ των δαπανών για την Υγεία εν μέσω πανδημίας» λέγοντας πως “οφείλει να σοβαρευτεί επιτέλους” και ζητά έστω και τώρα να προχωρήσει:

α) στη συνταγογράφηση και αποζημίωση των τεστ, «ώστε να γίνονται μαζικά και δωρεάν στους πολίτες, για να έχουμε έγκυρη και έγκαιρη εικόνα της διασποράς στην κοινότητα»,

β) σε ενίσχυση του ΕΣΥ «με κίνητρα και σχέδιο για μόνιμες προσλήψεις γιατρών, που απουσιάζει εντελώς από οποιαδήποτε αναφορά της κυβέρνησης»

και γ) «σε επίταξη, όπου χρειάζεται, των ιδιωτικών κλινών, ώστε να γίνεται κεντρική διαχείριση από το ΕΣΥ».

Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει: «Η προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας πρέπει να συνεχιστεί. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.