Στέφανος Κορκολής και Κάρμεν Ρουγγέρη μιλούν για την περιπέτειά τους με τον καρκίνο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Στέφανος Κορκολής και η Κάρμεν Ρουγγέρη βρέθηκαν στο «Σημείο Συνάντησης» της ΕΡΤ το βράδυ της Δευτέρας και αντάλλαξαν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Ο αγαπημένος συνθέτης μίλησε για την συνεχή μάχη του με τον καρκίνο, που δεν τελειώνει ποτέ αλλά και πως όλη αυτή η εμπειρία τον βοήθησε να πετάξει τους ‘τοξικούς’ ανθρώπους από τη ζωή του.

«Σε μένα έρχεται και φεύγει. Είναι μία διαρκής μάχη. Το βασικό είναι ότι πρέπει να μάθουμε όλοι μας να κάνουμε προληπτικό έλεγχο. Μπορείς να σωθείς, να προλάβεις. Είναι μία αρρώστια που χτυπά ανεξαιρέτως. Δεν πρέπει να κατεβάσεις τα χέρια και να το δέχεσαι. Εγώ το πολεμάω», εξομολογήθηκε ο Στέφανος Κορκολής. 

Από την άλλη, η Κάρμεν Ρουγγέρη δεν δίστασε να αποκαλύψει πως τελείως συμπτωματικά διέγνωσε σε πολύ αρχικό στάδιο καρκίνο στον μαστό, και κατέληξε στο διαχρονικό συμπέρασμα, ότι η πρόληψη σώζει ζωές. «Εγώ είμαι της πρόληψης και έκανα μία μαστογραφία. Δεν με πήραν στο τηλέφωνο να μου πουν τι συμβαίνει. Μία μέρα τυχαία πήγα να την πάρω και έγραφε μέσα ότι οπωσδήποτε πρέπει να γίνει εγχείρηση για να ελεγχθεί κάτι ύποπτο που βρήκαν. Και πραγματικά το έκανα, ήταν σαν τη μύτη της καρφίτσας, ήταν κακό, ήταν καρκίνος. Το προλάβαμε και ήταν όλα καλά. Η γιατρός μου είπε κάθε 6 μήνες να κάνω εξετάσεις».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.