Σερβία: 56 νεκροί και πάνω από 7.000 νέα κρούσματα κορονοϊού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το τελευταίο 24ωρο στη Σερβία διαγνώστηκαν 7.393 νέα κρούσματα κορονοϊού ενώ έχασαν τη ζωή τους 56 ασθενείς.

Η πρωτεύουσα στη Σερβία, το Βελιγράδι αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα με 1790 κρούσματα κορονοϊού και ακολουθούν το Νόβι Σαντ με 423, το Κραγκούγεβατς με 290, η Νις με 249 και το Κράλιεβο με 215 ημερήσια κρούσματα.

Σε άλλες δέκα πόλεις στη Σερβία καταγράφεται τριψήφιος αριθμός νέων κρουσμάτων. Στα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό νοσηλεύονται 8.593 ασθενείς ενώ καταγράφεται αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών που έφτασαν τους 323. Στην Σερβία μέχρι σήμερα έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό 249.224 άνθρωποι και έχουν χάσει τη ζωή τους 2.172 ασθενείς. Το ποσοστό θνητότητας ανέρχεται σε 0,87%.

Αύριο συνεδριάζει η κυβερνητική Επιτροπή Διαχείρισης της επιδημιολογικής κρίσης για να αποφασίσει για τα μέτρα που θα ληφθούν στα σύνορα κατά την διάρκεια των εορτών.

Επικρατέστερη μεταξύ των μελών της επιτροπής φέρεται η εκδοχή να επιβληθεί το υποχρεωτικό PCR τεστ στις πύλες εσόδου της χώρας.

Σε έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Πυρηνικής Φυσικής της Σερβίας για τον νέο κορονοϊό έχουν εντοπιστεί από την αρχή της εκδήλωσης της πανδημίας 12.000 μεταλλάξεις του Sars Cov-2. Η διευθύντρια του Ινστιτούτου Μάρια Γκνιάτοβιτς δήλωσε ωστόσο στην δημόσια τηλεόραση της Σερβίας (RTS) ότι οι μεταλλάξεις αυτές δεν είναι τόσο σημαντικές ώστε να καθιστούν αναποτελεσματικά τα εμβόλια που έχουν ήδη αναπτυχθεί.

Επισήμανε δε, ότι η μεταδοτικότητα του ιού από κάποιον που έχει ήδη μολυνθεί είναι πολύ μεγαλύτερη πριν από την εκδήλωση των πρώτων συμπτωμάτων, περίοδος που μπορεί να διαρκέσει — όπως ανέφερε — έως και δύο εβδομάδες.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.