Ρωσία: Παρατείνονται έως τις 17 Ιανουαρίου οι σχολικές διακοπές στη Μόσχα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η πρωτεύουσα της Ρωσίας θα παρατείνει τις σχολικές διακοπές για μία εβδομάδα, έως τις 17 Ιανουαρίου, με την ελπίδα να σταθεροποιηθεί η υγειονομική κατάσταση και να αποφευχθούν νέοι περιορισμοί, δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν.

Η παράταση των σχολικών διακοπών στη Μόσχα, μια πόλη περίπου 13.000.000 κατοίκων, «θα σταθεροποιήσει τις επιπτώσεις της νόσου Covid-19 σε χαμηλότερα επίπεδα από τα σημερινά» δήλωσε ο δήμαρχος Σεργκέι Σομπιάνιν, προσθέτοντας ότι «αυτό σημαίνει ότι θα είμαστε σε θέση να αποφύγουμε την επιβολή νέων, πιο αυστηρών περιορισμών τον Ιανουάριο».

Ο δήμαρχος της Μόσχας δήλωσε επίσης ότι η ρωσική πρωτεύουσα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορύφωση της νοσηρότητας του κορωνοϊού. «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην κορύφωση της νοσηρότητας. Τέτοιες τιμές δεν υπήρχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου», δήλωσε ο Σομπιάνιν.

27.000 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη Ρωσία

Στη Μόσχα περίπου 130.000 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται κατ’ οίκον. Το τελευταίο 24ωρο στη Ρωσία καταγράφηκαν 27.000 νέα κρούσματα, περιλαμβανομένων 5.641 στη Μόσχα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 3.105.037 από την αρχή της πανδημίας, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες ρωσικές αρχές για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 562 θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων στις 55.827.

Ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών κρουσμάτων, δηλαδή των ασθενών που νοσηλεύονται την παρούσα στιγμή, έφθασε τις 553.027.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο πήραν εξιτήριο 24.874 ασθενείς που είχαν διαγνωσθεί με κορωνοϊό, ενώ από την αρχή της πανδημίας έχουν αναρρώσει συνολικά 2.496.183 άνθρωποι.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.