Πάτρα: Συγκινεί ο 8χρονος μέσα από τη ΜΕΘ του Ρίου: “Πείτε στον Άγιο Βασίλη να κρατήσει το δώρο μου μέχρι να βγω”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συγκινούν τα όσα είπε στους γονείς του ο 8χρονος Γιαννάκης που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Το μικρό παιδί από τον Πύργο αντιμετωπίζει μια σπάνια επιπλοκή που εμφανίζεται μετά τον κορονοϊό. Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα αντίστοιχα περιστατικά που έχουν αντιμετωπίσει οι γιατροί στη χώρα μας και το πρώτο που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Ρίου.

Όπως δήλωσε η μητέρα του στην ΕΡΤ εκείνο που της ζήτησε ο μικρούλης ήταν να μην ανοίξουν τα αδέλφια του το Χριστουγεννιάτικο δώρο του χωρίς εκείνον στο σπίτι.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΓΝΠ, Ανδρέας Ηλιάδης αποκάλυψε ότι ο 8χρονος, λίγο πριν τον διασωληνώσουν, τους εκμυστηρεύτηκε ότι όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει… αστροναύτης!

Ο 8χρονος δίνει τη μάχη του έναντι σε αυτό το σπάνιο μεταφλεγμονώδες σύνδρομο τα συμπτώματα του οποίου μοιάζουν με εκείνα της νόσου Kawasaki.

Όπως εξηγούν οι θεράποντες ιατροί του, αν και το παιδί ξεπέρασε τον ιό η εμφάνιση ενός συνδρόμου που μιμείται τη νόσο Καβασάκι, ως επιπλοκή τον οδήγησε στη ΜΕΘ Παίδων, την περασμένη Παρασκευή.

Πιθανότατα ο 8χρονος να κόλλησε κορονοϊό από τον πατέρα του, ο οποίος είχε νοσήσει. Τρεις εβδομάδες αργότερα και ενώ δεν είχε εμφανίσει συμπτώματα κορονοϊού, εμφάνισε υψηλό πυρετό, εξανθήματα και προβλήματα στο γαστρεντερικό του σύστημα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί από τον Πύργο στο Νοσοκομείο του Ρίου.

Εκεί μετά από τις εξετάσεις που του έγιναν, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι πριν από κάποιο διάστημα είχε νοσήσει από τον κορονοϊό, αφού εφμάνιζε αυξημένα αντισώματα.

Στην Αγγλία έχουν εμφανιστεί λίγο πάνω από 100 αντίστοιχα περιστατικά του μεταλοιμώδους αυτού συνδρόμου, ενώ στη χώρα μας είναι μόλις το τρίτο περιστατικό το οποίο καταγράφεται.

Αυτό κάνει τους γιατρούς να είναι ιδιαίτερη προσεκτικοί στην αγωγή που ακολουθούν.

Ο 8χρονος Γιάννης μέχρι τώρα παρουσιάζει σταθερή πορεία, λαμβάνοντας καρδιολογικά φάρμακα, ενώ είναι υποστηριζόμενο από μάσκα c-pap.

Οι γιατροί είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι, περιμένοντας να δουν πως θα εξελιχθεί η κατάστασή του τα επόμενα 24ωρα.

Οι ευχές όλων είναι δίπλα στον μικρό Γιάννη και την οικογένειά του για να επιστρέψει ξανά γρήγορα σπίτι του και να ανοίξει το δώρο του Άγιου Βασίλη που θα τον περιμένει.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.