Το μήνυμα του διευθυντή ΠΟΥ στους Έλληνες: «Λίγη υπομονή, το εμβόλιο είναι εδώ»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το μήνυμα του γενικού περιφερειακού διευθυντή του ΠΟΥ στην Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, μεταδόθηκε κατά την ενημέρωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

«Είναι μια πρόκληση την οποία μπορούμε να αντιπαρέλθουμε, αν κάνουμε σωστές επιλογές. Είτε θα δούμε ένα τρίτο κύμα, είτε θα κρατήσουμε τη γραμμή εδώ», είπε ο Κλούγκε στο μήνυμά του κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, για την ανάγκη τήρησης των μέτρων περιορισμού διάδοσης του κορωνοϊού. «Ο ιός έχει ακόμη τη δυνατότητα να κάνει εξαιρετικά μεγάλο κακό», σημείωσε.

Όπως λέει ο Κλούγκε, ένα κομμάτι της λύσης είναι ο εμβολιασμός. Ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ τόνισε πως στην Ελλάδα ο εμβολιασμός και για άλλες ασθένειες βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.

«Η μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού πληθυσμού προστατεύεται μέσω ενός ευρέος προγράμματος εμβολιασμού. Γνωρίζετε πολύ καλά την προστασία που σώζει ζωές μέσω του εμβολιασμού», είπε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

Ο Κλούγκε απευθύνθηκε και στις ανησυχίες των πολιτών για το εμβόλιο. «Δεν είναι ασύνηθες να ανησυχούμε για τον εμβολιασμό. Το να πάρει κανείς το εμβόλιο θα είναι ένας καταλύτης, ένα αποτελεσματικό όπλο κατά της πανδημίας» είπε, και σημείωσε πως ακολουθούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να χορηγηθεί έγκριση.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.