Μια αξέχαστη πρωτοβουλία…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Αλεξάνδρα Δημοπούλου, (ΙΤΥΕ – πανεπιστήμιο Πατρών, σύμβουλος του Δημάρχου Πατρέων στο θέμα των αδέσποτων), έκανε μια υπέροχη ανάρτηση στο fb, υπενθυμίζοντάς μας μια περσινή δράση τους, με έντονο αποτύπωμα… Ιδού τι έγραψε:

Τα χρόνια περνάνε, κάθε τικ-τακ του ρολογιού καταγράφει και σπρώχνει αδυσώπητα. Ο χρόνος. Οι υπάρξεις γύρω μας, εμείς, οι σκέψεις, οι καρδιές, οι σχεδιασμοί, τα όνειρα, οι αγώνες μας, οι χαρές, οι λύπες και οι τρέλες μας, περνούν γρήγορα σε μια ηχώ ελεύθερη, κάτι σαν αντίδοτο σε όσα είμαστε νικημένοι.
Εδώ ποζάραμε για όλους τους μήνες του 2019. Ήταν ένα ημερολόγιο, μια δράση, μια πρωτοβουλία για τα αδέσποτα της πόλης μας, από τους υπέροχους Antonis Xoumouritis Sotiris Tsakanikas , βασικό συντονιστή την Ioanna Giannakopoulou, σε συνεργασία με την ΠΦΠΟ.
Τρέχαμε στο κρύο, κάναμε τα μοντέλα, τα ζωάκια μας μαζί υπομονετικά κι ακούραστα, ο Dobby έκλεβε καρδιές όπου βρισκόμαστε, η Σαριτέ ακολουθούσε γλυκά κι αθόρυβα, ο Αντώνης Χουμουρίτης μας χτένιζε κι ανεχόταν τις λόξες μας (σε λατρεύουμε), ο Σωτήρης Τσακανίκας μας φωτογράφιζε, καταστήματα μας έντυναν, μας έβαφαν, κάποιοι ακόμα δούλευαν με επαγγελματισμό γι αυτό όπως η αγαπημένη συνεργάτιδα Birgitta Barlas.
Όλα ήρθαν στο μυαλό μου μ’ ένα τηλεφώνημα της μοναδικής Eliza Kallitsi σήμερα «τι να πω ρε Άντα, τα χρόνια κυλούν, πόσες δυσκολίες πια…».
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.