Λύκειο Ελληνίδων Πάτρας: Διαδικτυακή διημερίδα «Περί Παράδοσης»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η πανδημία του COVID-19 έχει αλλάξει την καθημερινότητά μας. Οι συνήθειες, μα πάνω απ’ όλα η σκέψη και ο τρόπος ζωής όλων μας έχει αλλάξει. Για δεύτερη φορά, καλούμαστε να περιορίσουμε τις δραστηριότητές μας στις πλέον απαραίτητες. Η αυστηρή τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης και το κάλεσμα «μένουμε σπίτι» φαίνεται ότι αποτελεί σωστή στρατηγική κατά της εξάπλωσης του ιού.

Αναζητώντας ενδεδειγμένες προτάσεις και ενέργειες που απ’ τη μια θα ταυτίζονταν με τη λογική του «Μένουμε ασφαλείς σπίτι», αλλά από την άλλη θα μας κρατούσαν κοντά στα ενδιαφέροντά τους και τις συνήθειές τους, το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών οδηγήθηκε στη διοργάνωση μιας διαδικτυακής ημερίδας με θέμα «Περί Παράδοσης…».

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα. Η διάρκεια των εισηγήσεων είναι 60 λεπτά για την κάθε ενότητα, ενώ η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Η διημερίδα θα περιλαμβάνει τέσσερις ενότητες:

Ενότητα 1η: Ο χορός σαν φυσική δραστηριότητα. «Ενεργειακή δαπάνη από τους παραδοσιακούς χορούς. Πως οι παραδοσιακοί χοροί μπορούν να βοηθήσουν στη ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου». Εισηγήτρια: Αθηνά Πίτση – Καθηγήτρια του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής με ειδίκευση στους παραδοσιακούς χορούς, μεταπτυχιακή και διδακτορική διατριβή που αφορά το συγκεκριμένο θέμα.

Ενότητα 2η: Παρουσίαση Λυκείων Ελληνίδων του εξωτερικού, απόψεις που αφορούν τη παράδοση και τους Ελληνες του εξωτερικού.

Ενότητα 3η: Λαογραφία – «Η φορεσιά της Καραγκούνας. Ιστορική αναδρομή, ανάλυση και παρουσίαση». Εισηγήτρια: Χρύσα Θεολόγη, πρόεδρος του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου «Καραγκούνα».

Ενότητα 4η: Παρουσίαση παραδοσιακών όπλων. Εισηγητής: Αντώνης Σκιαθάς Αντώνης – ποιητής, ανθολόγος και κριτικός λογοτεχνίας, μέλος συλλόγου παραδοσιακών όπλων.

Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στη νοηματική γλώσσα- Ανδρέας Ρήγας- Πτυχιούχος μεταφραστής της νοηματικής, Πρόεδρος Αθλητικού Συλλόγου Κωφών και Βαρηκόων Νοτιοδυτικής Ελλάδας, Γ’ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών.

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής καθώς και το υλικό της διημερίδας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα Λουκία Σκοτσιμάρα 6936951179, Χαρά Κωνσταντινοπούλου 6948204689 και στο mail του ΛτΕ Πατρών lepatras@otenet.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.