Κορωνοϊός: Το Βέλγιο ξεκινά τους εμβολιασμούς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στις 5 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει στο Βέλγιο ο εμβολιασμός κατά του νέου κορωνοϊού, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Αλεξάντερ Ντε Κρο, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι απομένουν να εγκριθούν οι τελικές λεπτομέρειες του προγράμματος.

«Υπάρχει μια πρόταση αναφορικά με τη στρατηγική του εμβολιασμού, που θα συζητηθεί στα διάφορα επίπεδα εξουσίας της χώρας», είπε ο Bέλγος πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του σε κέντρο ειδικών μονάδων της αστυνομίας. «Όταν θα είναι έτοιμα τα εμβόλια, θα είναι έτοιμη και η χώρα μας. Θα έχουμε ως τότε ξεκάθαρη εικόνα ως προς το ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι και με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό», συμπλήρωσε. Υπογράμμισε πάντως ότι «το συγκεκριμένο σχέδιο, που είναι έτοιμο από χθες, θα πρέπει να επικυρωθεί τόσο σε ομοσπονδιακό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο», πράγμα «που θα γίνει λίαν συντόμως». Το σχέδιο, είπε, είναι να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στις 5 Ιανουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία «θα είμαστε έτοιμοι, όπως και άλλες χώρες».

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ, το Βέλγιο αποφάσισε να αγοράσει άλλα δύο εκατ. δόσεις του εμβολίου της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Moderna.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.