Κορωνοϊός: Στις 27 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί – Πότε έρχονται τα εμβόλια στην Πάτρα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με την παρουσία της καθηγήτριας Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ και την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου διεξήχθη η συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας αναφορικά με το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον κορωνοϊό.

Η κυρία Θεοδωρίδου τόνισε ότι οι εμβολιασμοί είχαν την πιο σημαντική επίδραση στην υγεία και την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων τα τελευταία χρόνια και κάθε χρόνο σώζονται 2-3 εκατομμύρια ζωές, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΠΟΥ.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ανακοίνωσε ότι στις 27 Δεκεμβρίου θα γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής.

Στην Πάτρα, τα εμβόλια θα φθάσουν στις 28 Δεκεμβρίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 29/12.

Αναλυτικά:

Στις 26 Δεκεμβρίου θα παραλάβουμε την πρώτη μικρή παρτίδα 9,750 δόσεων
Στις 27 Δεκεμβρίου θα διενεργηθούν οι πρώτοι εμβολιασμοί σε νοσοκομεία αναφορά
Στις 28 Δεκεμβρίου θα γίνει η διανομή τους στα νοσοκομεία
Έως τις 30 Δεκεμβρίου θα παραλάβουμε την πρώτη μεγάλη παρτίδα, 83850 δόσεων
Έως τέλος Ιανουαρίου περιμένουμε 429,000 δόσεις και έως τέλος Φλεβάρη 333,350 δόσεις

Νωρίτερα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων «άναψε το πράσινο φως» για το εμβόλιο της Pfizer/BionTech και πλέον απομένει η -τυπικά, όπως φαίνεται- απόφαση της Κομισιόν, προκειμένου να ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα διανομής του εμβολίου στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ακολούθως ο εμβολιασμός με ευθύνη των τοπικών κυβερνήσεων.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.