Κικίλιας: Οι περιοχές που είναι ”κόκκινες” (βίντεο)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την ανησυχία του για την πορεία του κορωνοϊού αλλά και συστάσεις για εφαρμογή των μέτρων τις ημέρες των γιορτών καθώς τα αποτελέσματα της συμπεριφοράς των πολιτών θα γίνουν ορατά σε 10-15 ημέρες, εξέφρασε ο Βασίλης Κικίλιας

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως τις τελευταίες επτά ημέρες, παρουσιάζεται αυξημένος αριθμός κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού, σύμφωνα με τα στοιχεία του Σωτήρη Τσιόδρα στις περιοχές Καλύμνου, Κοζάνη, Κικλίς, Δυτικής Αττικής, Εβρου, Θάσου, Φλώρινας, Λέσβου και Ξάνθης.

«Όπως υποσχεθήκαμε, τα εμβόλια ήρθαν και είναι η αρχή του τέλους σε αυτή την τεράστια κρίση. Θα εμβολιαστεί μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, με διαφάνεια, με τάξη» είπε ο κ. Κικίλιας.

«Να προσέξουμε αυτές τις γιορτές και τις ημέρες που έρχονται να συναισθανθούμε το μέγεθος της ευθύνης, ατομικής και συλλογικής» είπε κλείνοντας ο υπουργός και σημείωσε πως «πρόκειται για την προσπάθεια που κάνουμε να σώσουμε όσο πιο πολλές ζωές γίνεται».

Μαζί με τον κ. Κικίλια, βρέθηκε ο παθολόγος-λοιμωξιολόγος, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος-Κακολύρης που δήλωσε πως από τη μια έχουμε μεν τα εμβόλια και αυτό είναι ενθαρρυντικό μήνυμα, ωστόσο ώσπου να πετύχουμε τον στόχο της συλλογικής ανοσίας του 70% θα πρέπει να έχουμε το νου μας και να κινούμαστε με σύνεση και τηρώντας τα μέτρα.

«Ο ιός δεν συγχωρεί και κινείται ταχύτατα και διασπείρεται γρήγορα. Θα πρέπει, είπε να πούμε ότι είμαστε σε ένα ξέφωτο και μπορεί να κινηθούμε στο πρώτο μισό του 2021 σε καλύτερη πορεία για την χώρα μας» είπε ο λοιμωξιολόγος και απηύθηνε έκκληση σε όλους τους Έλληνες να ακολουθήσουν τα μέτρα για να ζήσουμε από το μέσο του 2021 μια καλύτερη ζωή.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.