Κορωνοϊός: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στην Ιρλανδία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την ώρα που τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται ραγδαία, η Ιρλανδία ξεκίνησε τους εμβολιασμούς για τη νόσο Covid-19 χορηγώντας μια δόση του σκευάσματος των Pfizer/BioNTech σε 79χρονη γυναίκα, σε νοσοκομείο του Δουβλίνου, ανακοίνωσε η υγειονομική υπηρεσία.

Η Άνι Λιντς έγινε το πρώτο πρόσωπο στην Ιρλανδία που έκανε το εμβόλιο, στο Νοσοκομείο Σεντ Τζέιμς. Σήμερα εμβολιάστηκαν γιατροί, νοσηλευτές και ασθενείς σε τέσσερα νοσοκομεία της χώρας.

«Σήμερα είναι μια καινούρια μέρα. Σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στον αγώνα μας», είπε ο υπουργός Υγείας, Στίβεν Ντόνελι, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTE.

Η χώρα διανύει το τρίτο lockdown από την προπαραμονή Χριστουγέννων, προκειμένου να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Όπως διευκρίνισε ο Στίβεν Ντόνελι, η κυβέρνηση της Ιρλανδίας αναμένει ότι θα εμβολιαστούν και οι 75.000 άνθρωποι που ζουν ή εργάζονται σε οίκους ευγηρίας, καθώς και δεκάδες χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Θα εμβολιαστούν όλοι μέχρι τον Αύγουστο στην Ιρλανδία
Υψηλόβαθμος αξιωματούχος δήλωσε νωρίτερα ότι η Ιρλανδία θα είναι σε θέση ενδεχομένως να εμβολιάσει όλους όσοι το επιθυμούν στη χώρα μέχρι τον Αύγουστο, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το πότε θα λάβουν έγκριση τα άλλα εμβόλια.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι εντοπίσαμε τη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού», αφού το Εθνικό Εργαστήριο Ιολογίας του Γιουνιβέρσιτι Κόλετζ του Δουβλίνου ανέλυσε το γονιδίωμά του, ανέφερε ο αρχίατρος της Ιρλανδίας, Τόνι Χόλοχαν, το Σαββατοκύριακο.

«Οι περαιτέρω εξετάσεις, τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, θα καθορίσουν σε ποιο βαθμό έχει εξαπλωθεί η μετάλλαξη αυτή στην Ιρλανδία, πρόσθεσε.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.