Κορωνοϊός-Ιταλία: Μειώθηκαν τα νέα κρούσματα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μειωμένος ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία, την ώρα που οι θάνατοι στη χώρα υπολογίζονται σε 415 το τελευταίο 24ωρο.

Συγκεκριμένα καταγράφηκαν 10.872 νέα περιστατικά, σε σύνολο 87.899 διαγνωστικών τεστ, με αποτέλεσμα ο δείκτης θετικότητας να ανέρχεται στο 12,3%. Χθες οι νεκροί ήταν 352, με 15.104 ημερήσια κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην Ιταλία και δείκτη θετικότητας 11%.

Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, στις μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 12 λιγότεροι ασθενείς και 13 λιγότεροι στους νοσοκομειακούς θαλάμους. Από την αρχή της πανδημίας, στην Ιταλία έχουν χάσει την ζωή τους 69.214 άνθρωποι.

Απαγορεύεται η μετακίνηση από μια περιφέρεια σε άλλη στην Ιταλία

Από σήμερα, στην Ιταλία απαγορεύεται η μετακίνηση των πολιτών από τη μια περιφέρεια της χώρας στην άλλη, ενώ από την Πέμπτη, 24 του μηνός, θα είναι ανοικτά μόνον τα καταστήματα που πωλούν είδη πρώτης ανάγκης και η δυνατότητα εξόδου των πολιτών από το σπίτι, μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, θα είναι σημαντικά περιορισμένη.

Την Κυριακή, η Ιταλία εντόπισε ασθενή που έχει προσβληθεί από το νέο στέλεχος του κορωνοϊού το οποίο αναφέρθηκε από τις βρετανικές αρχές.

Ο ασθενής επέστρεψε από το Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με τον/την σύντροφό του με πτήση που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ρώμης Φιουμιτσίνο. Και οι δύο έχουν τεθεί σε απομόνωση, διευκρίνισε το υπουργείο.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.