Κορωνοϊός -Γερμανία: Σε οίκους ευγηρίας οι πρώτοι εμβολιασμοί

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν χαιρέτισε την έγκριση του εμβολίου εναντίον της COVID-19 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), χαρακτηρίζοντάς την «ορόσημο στη μάχη εναντίον της πανδημίας του κορωνοϊού».

«Ο εμβολιασμός ανοίγει τον δρόμο για την έξοδο από την κρίση. Και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να διανύσουμε αυτόν τον δρόμο όσο πιο γρήγορα γίνεται», έγραψε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός στο Twitter.

«Κάθε εμβολιασμός είναι ένα μικρό βήμα προς την κανονικότητα, την οποία και επιθυμούν όλοι, αλλά δεν πρόκειται για το τέλος της πανδημίας. Το ποσοστό μετάδοσης εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλό. Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί», τόνισε νωρίτερα για το θέμα ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ.

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί στη Γερμανία

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας πρόσθεσε πως οι αρχές θα ξεκινήσουν τους πρώτους εμβολιασμούς σε οίκους ευγηρίας την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου «διότι προστατεύουμε πρώτα τους πιο ευάλωτους», όπως είπε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει ακόμη εγκρίνει τη σύσταση για το εμβόλιο, αλλά αυτή είναι μόνο μια τυπική διαδικασία. Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσούλα φον ντερ Λάιεν, αυτό θα συμβεί σήμερα.

Σε έξαρση η πανδημία του κορωνοϊού στη Γερμανία
Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 16.643 τις προηγούμενες 24 ώρες, φτάνοντας τα 1.510.652, δείχνουν σήμερα Δευτέρα τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Το ίδιο διάστημα, ακόμη 226 ασθενείς με την COVID-19 στη Γερμανία υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 26.275 νεκρούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.